Egészoldalas Lokál-cikkben reklámozzák Berkit a budapestieknek

Szerző: Illés Gergő
2019.10.07. 08:17

A kormánypárti propagandalap egy teljes oldalt szentelt Berki Krisztiánnak, aki ingyenes BKV-t, hangszigetelt bulinegyedet és kötelező mozgást ígér a fővárosiaknak.

Egészoldalas Lokál-cikkben reklámozzák Berkit a budapestieknek

„Az izomceleb nem finomkodott a zuglói mutyibajnokkal”, és „lépjen vissza Karácsony”: ilyen szalagcímekkel jelent meg hétfő reggel egy egészoldalas cikk a Lokálban a közvélemény-kutatók által nulla és egy százalék közé mért Berki Krisztián főpolgármester-jelölt programjáról.

Berki programjában sok hangzatosan csengő, ám annál drágább pont is megtalálható: egyebek között a budapesti lakcímkártyával lakosoknak ingyenes tömegközlekedést ígér – ez nem új felvetés, 2010-ben már az MSZP-s Horváth Csaba is beígérte ezt, a most zuglói polgármesterjelöltként induló politikussal készült interjúnkat itt olvashatod el.

A programpontok között szerepel továbbá a bulinegyed problémáinak megoldására készülő csodafegyver: az ingyenes hangszigetelés. Berki ugyanis a bulinegyedben élők problémáit a kellő hangszigetelés hiányában látja, ezt azoknak, akik már öt-tíz éve a bulinegyedben élnek, a főváros ingyen oldaná meg,

„így egyből megoldódik a probléma és mindenki elégedett lesz”.

A Lokálban közvetlenül a Fidelitas cirkuszos propagandaplakátja alatt egy, a parkosításról szóló rész szerepel. Berki létrehozná a „Zöld Koncepció tervet”, melynek célja a főváros zöldterületeinek növelése lenne, „a kitűzött cél évente tízezer négyzetméter közterület füvesítése”, de a jelölt azt is megígérte, háromszorannyi fát ültet el minden évben, mint amennyit kivág.

A legerősebb bekezdés talán az egészségügy rendbetételéről szól, hiszen itt Berki nem holmi kórházfejlesztésről beszél, hanem kijelenti, „nekünk, embereknek kell változnunk”. Szerinte míg Magyarországon már hatvanévesen elmennek nyugdíjba az emberek, egy amerikai ismerőse még kilencvenhárom évesen is aktív és dolgozik, ezt pedig azért tudja megtenni, mert rendszeresen mozog.

„Ezért azt szorgalmazom, hogy minden budapesti felnőttnek kötelező legyen mozogni”

– veti fel a celebjelölt, aki szerint „lehet, hogy öt év múlva még kevesebb orvos lesz, de kevesebb is lesz a beteg”.

A Lokálban Berki adópolitikája is kapott egy bejegyzést, melynek kulcseleme az iparűzési adó a jelenlegi kettőről egy százalékosra csökkentése a tizenkétmillió forint éves árbevétel alatti vállalkozások esetében.

„Karácsony Gergely annyira anyámasszony katonája, hogy nemcsak Orbán Viktorral szemben nem tudná képviselni a fővárost, de az újságírók elől is elszalad, elsunnyog. Budapestnek egy férfi kell, nem pedig egy ilyen beszari bájgúnár. Ezennel felszólítom Karácsony Gergelyt, hogy lépjen vissza a javamra” – nyilatkozta Berki a Lokál hasábjain, amelyen közvetlenül a Berki-program melletti lapon a „Csatatérré változtatná az ellenzék az országot” című cikk virít. Kíváncsian várjuk, hogy a közvélemény-kutatásokban sokszor csupán egy százalékra elegendő Berki mellett

Karácsony Gergely, avagy Puzsér Róbert is lehetőséget kap-e a kormánypárti ingyenes propagandalapban bemutatnia a programját.

Viszont ha erről nem a Lokálban, hanem inkább az Azonnalin szeretnél olvasni, akkor a Karácsonnyal készült interjúnkért ide, a Puzsérral való beszélgetésünkért pedig ide kattints. Ha pedig a főpolgármester-jelöltek programjára vagy kíváncsi, Berkiét itt olvashatod, Karácsony Gergely programja itt, Puzsér Róberté pedig itt található. Tarlós István eddig nem jelentkezett programmal.

BORÍTÓKÉP: Bukovics Martin / Azonnali

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek