Az oroszok nem árulják el, miért szivárgott a Nemzetközi Űrállomás

Szerző: Pintér Bence
2019.09.25. 09:24

Tudják, mi történt tavaly augusztusban, de nem fogják elárulni.

Az oroszok nem árulják el, miért szivárgott a Nemzetközi Űrállomás

2018 augusztusában szivárogni kezdett a Nemzetközi Űrállomás, életveszélyben senki nem volt, az apró lyukat pedig – ami az űrállomáshoz dokkolt orosz űrhajón volt – hamar megtalálták és helyrehozták. Eleinte arról volt szó, hogy mikrometeor okozta a sérülést, aztán szóba került, hogy emberi hiba miatt keletkezett a lyuk.

Az orosz Roszkoszmosz vezetője, Dmitrij Rogozsin most elmondta: tudják, mi volt az oka a hibának, de nem fogják elárulni

írja a Newsweek.

A Kreml nem kommentálta az esetet, az amerikai űrügynökség, a NASA vezetője, Jim Bridenstine pedig azt nyilatkozta: nem szeretné, ha egy ügy miatt romlana meg a viszony, mindenesetre nem elfogadható, ha lyukak vannak a Nemzetközi Űrállomáson.

Bridenstine elmondta: személyesen akar beszélni az ügyről Rogozsinnal.

A földkörüli pályán keringő, 1998-ban fellőtt űrállomás egyébként a NASA, a Roszkoszmosz, az európai ESA, a japán JAXA és a kanadai CSA közös projektje, ami 2024-ig biztosan, sőt, a NASA tervei szerint 2030-ig működni fog.

FOTÓ: Wikipedia

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek