Hivatalos: tényleg nem mernek meccset rendezni a vadonatúj fehérvári stadionban

Szerző: Fekő Ádám
2019.06.28. 10:58

Bár az önkormányzat szerint pár óvintézkedés mellett alkalmas a stadion rendezvényekre, a klub nem meri ott vendégül látni a montenegrói ellenfelét az Európa Ligában.

Hivatalos: tényleg nem mernek meccset rendezni a vadonatúj fehérvári stadionban

Ahogy arról írtunk, nagyon súlyos problémák vannak a 2018 novemberében átadott székesfehérvári focistadionban: a vízben nagyon nehezen kiirtható baktériumot találtak, ami miatt a csapvízből egy ideje egyáltalán nem fogyaszthatott senki. A probléma már az átadáskor is jelen volt, a hírek szerint több dolgozó hasmenéssel is küszködött, de a helyzet mostanra odáig eszkalálódott, hogy a MOL Fehérvár FC közleményben tudatta, hogy igazak voltak az Azonnali információi, és

az Európa Liga július 18-i első selejtezőkörét Felcsútra viszik.

Bár Székesfehérvár önkormányzatának közleménye szerint a probléma csak a főépület víztározójában van jelen, tehát a lelátón például nincs, és óvintézkedések mellett alkalmas rendezvények megtartására a MOL Aréna Sóstó, a klub inkább nem vállalt a játékosaira veszélyes egészségügyi kockázatot.

„Ahogyan azt a Székesfehérvár Önkormányzata által a mai napon kiadott közlemény is elismeri,

a főépületben található öltözőblokkok nem használhatóak rendeltetésszerűen, így az üzemszerű és kockázatmentes működés nem biztosított a sportolók, a szakmai stábok, a játékvezetők és a mérkőzés szervezésében résztvevő egyéb szereplők részére sem.

A közlemény továbbá úgy fogalmaz az öltőzők használhatósága is biztosított lehet az első tervezett hazai mérkőzés időpontjáig tehát pillanatnyilag nincsen garancia arra, hogy a probléma valóban megnyugtatóan megoldásra kerül” – áll a Vidi közleményében.

A klub elnézést kért a szurkolóktól is, de hangsúlyozta, hogy a lehetséges rendezési és egészségügyi kockázatokat felmérve nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne átgondolt, felelős döntés szülessen. 

Egyelőre nem tudni, ki a felelős azért, hogy fertőzőtt víz folyi a stadion csapjaiból, de az önkormányzat ígérete szerint a létesítmény helyzete, a tisztánlátás érdekében egyébként szóba fog kerülni azon a más témában összehívott rendkívüli közgyűlésen is, amelyet jövő héten  MOL Aréna Sóstón tart majd a képviselőtestület.

Ennek értelmében a július 11-i FK Zeta-MOL Fehérvár FC visszavágója júlis 18-án Felcsúton lesz a Pancho Arénában.

FOTÓ: Facebook / MOL Aréna Sóstó

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek