A NASA legközelebb már a Holdon hagyná az asztronautáit

Szerző: Hutter Marianna
2019.02.10. 09:14

„Ezúttal, mikor a Holdra megyünk, maradunk” – ígéri a NASA igazgatója, aki szerint mindez már a következő évtizeden belül megvalósulhat.

A NASA legközelebb már a Holdon hagyná az asztronautáit

Azt tervezi a NASA, hogy ismét embereket küld a Holdra, ám ezúttal azt is akarják, hogy az asztronauták maradjanak ott  – írja az Independent. A tervről Jim Bridenstine, a NASA igazgatója számolt be az Ozy nevű oldalon. Mint ismert, 1969-ben lépett először ember a Holdra.

Bridenstine hangsúlyozta: vannak, akik azt hiszik, hogy a Holdra visszatérni ugyanazt jelentené, mint amit ötven éve csináltak, ám nekik nem ez a víziójuk. Ők innovatív új technológiákat akarnak vinni az égitestre, hogy annak felszínét minél jobban fel tudják fedezni.

„Ezúttal, mikor a Holdra megyünk, maradunk” – ígérte a NASA vezetője.

Mint Bridenstine írta, Donald Trump amerikai elnök bízta meg őket azzal a küldetéssel, hogy ne csak egy zászlót hagyjanak maguk után a Holdon, hanem tanulják meg, hogyan lehet élni a Földtől távol.

És hogy ez mikorra valósulhatna meg? A NASA vezetője szerint már a következő évtizeden belül. Ennek érdekében már jövő hétre találkozóra invitáltak a magánszektor szereplőit és más potenciális partnereket a NASA központjába. Az űrügynökség eddig kilenc amerikai céggel szerződött annak érdekében, hogy új technaiki eszközöket küldjenek a Holdra.

FOTÓ: Wikipédia

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek