Meg akarod érteni a pártokat? Akkor irány az 1990-es évek magyar slágerparádéja!

Szerző: Fekő Ádám
2019.01.11. 19:01

Fontos politikai iránymutatást adunk drága olvasóinknak a magyar könnyűzene hőskorszakának segítségével. '90-es években hasító slágereket választottunk ki, hogy megértsük segítségükkel a pártokat.

Meg akarod érteni a pártokat? Akkor irány az 1990-es évek magyar slágerparádéja!

Év elején érdemes átgondolni, hol tart most az életünk. Ehhez a programhoz mindig az a legjobb, ha a popzene legszebb időszakához nyúlunk vissza, és hozzá igazítjuk a témákat.

Itt van például a magyar politika, ahol a parlamentbe bejutott vagy a parlamentbe majd bejutni akaró pártokat kellene végre megérteni, amihez nagyon jó segítséget nyújthat a gondtalan 1990-es évek!

Nézzük csak, melyik párthoz melyik sláger tartozik! Azt beismerjük, hogy kettőt kihagytunk: a Liberálisokat 2019-ben már tényleg túl nagy általánosítás pártként kezelni, a Párbeszédről pedig egyszerűen semmi nem jutott eszünkbe. 

Fidesz

A Ganxsta Zolee és a Kartel zenekar és úgy általában a hozzájuk kapcsolódó többi előadó az életben felmerülő témák nagy részét lefedi, de a Fidesznél kihagyhatatlan ziccer bedobi a Néhány jó dolog című megaslágert. Don Döglégy és barátai karrierjük csúcsán mesélték el a félrecsúszott életű bűnöző történetét, akinek azért mégis volt pár jó húzása annak idején. Főleg úgy jó, ha Kövér László rappeli!

Jobbik

Az egykori radikális párt identitásváltását talán az jelzi a legjobban, hogy már nem tudjuk azonnal hozzájuk kötni valamelyik Egészséges Fejbőr-slágert, de még a Kárpátia sem annyira egyértelmű. Valahogy viszont meg kell zenésíteni a nemzeti középre tolódást, úgyhogy

végül Oláh Ibolya Magyarország című dalára szavaztunk, amiben ugyebár ott van az együtténeklős büszkeség, de annak az elfogadása is, hogy Magyarországon nem csak fehér emberek élnek.

Azért különösen magyaros ez az egész, mert Geszti Péter annak idején annyira megizzadt a dalért, hogy az egészet külföldről hozta be, szóval pont annyira hungarikum, mint a szélsőjobbról beljebb tolódott Jobbik!

MSZP

Annak idején róluk is könnyebb volt dalokat találni, de most már csak a múlton való rágódás maradt. Például itt van Mr. Rick Zárjon be a gyár című dala, amiben egyszerre van benne a párt kommunista múltja, illetve a rabszolgatörvény elleni tüntetések üzenete röviden összefoglalva.

DK

Ne finomkodjunk,

a DK minden Vadai Ágnessel együtt is Gyurcsány Ferenc egyszemélyes zenekara,

és talán az sem meglepő, hogy ezek után a Rapülők Nem adom feljét választottuk ki arra való tekintettel, hogy az MSZP egykori miniszterelnöke tényleg nem adja fel. 

LMP

Érti valaki, mit akar mostanában ez a párt? Mi biztos nem, úgyhogy egy olyan dalt választottunk, aminek bár van szövege, az égvilágon semmi értelme nincs! DJ Dali a kibaszott házban!

Momentum

Bár nem mindig világos, mi a pontos üzenete a pártnak azon kívül, hogy a fiataloké a jövő, ez végül is épp elég az identitáshoz. Pláne, mert nem csak fiatalok csinálják, de olyan fiatalok, akik még öltözködni is tudnak általában, úgyhogy nekik a Happy Gang romantikus slágerét javasoljuk!

KDNP

Ahogy mondtuk, a Kartel-közeli előadók mindent lefednek, de Dopeman Te miben hiszel? című dala még a szokásosnál is jobban ráillik a Fidesz testvéreire.

A végső üzenet, hogy van itt pénz, nők és üzlet, mégis az a legfontosabb, hogy Isten veled legyen!

A klip sajnos nincs fent az elérhető interneten, de a szöveg is épp elég mély!

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek