Lassan utolérnek minket a svájciak!

Szerző: Bakodi Péter
2018.11.23. 20:10

Jövő nyártól már az alpesi ország vasútállomásain is szigorítják a dohányozást.

Lassan utolérnek minket a svájciak!

Sokunkban igencsak idilli kép él, ha Svájcra gondolunk: havas hegycsúcsok, zöldellő rétek, szabadon legelésző tehenek, friss levegő... Hát utóbbiban nem sok része van a helyi vasúttársaság szolgáltatásait igénybe vevő utazóközönségnek. No,

nem arról van szó, hogy visszatértek volna a gőzmozdonyhoz, hanem arról, hogy a vasútállomásokon továbbra is szabadon lehet dohányozni. Ám ennek jövő nyártól vége

írja a The Local helyi kiadása. Az SBB/CFF/FFS, egyszóval a helyi MÁV, megelégelte a füstölést, és az emiatt folyton panaszkodó utasok nyomására új rendszabályokat vezet be 2019. június elsejétől.

Attól kezdve csak az erre kijelölt dohányzóhelyiségekben és az állomás előtt lehet rágyújtani a cigarettára. A részleges tiltás próbaüzemében több forgalmas vasútállomáson is tesztelték a szigorítást, és a tapasztalatok alapján javult a levegőminőség, kevesebb a szemét, ergo pénzt is megtakarítanak. Ezek után pedig melyik menedzser is mondhatna nemet az intézkedésre?

Magyarországon 2012. január elsejétől tilos a dohányzás a MÁV teljes területén. Mi nem finomkodtunk itt ilyen dohányzóhelyiségek kiépítésével, és hat és fél évvel előzzük is a svájciakat! Persze nem a szolgáltatás minősége terén. Saját tapasztalatból állíthatom, azon a téren még bőven van fejlődnivalónk. 

FOTÓ: Instagram / PlanesTrainsandTravel

Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek