Hét ember, aki Orbán Viktor szerint nem magyar

Szerző: Fekő Ádám
2018.10.11. 17:54

Múlt hét csütörtökön megint óriásit robbantott a miniszterelnök, amikor a Hagyományok Házában közölte: „Az a magyar, akinek az unokája is magyar lesz.” A sokszázezer külföldön élő magyar mellett ezzel sikerült pár történelmileg fontos figurát is kizárnia a magyarságból, sorolunk párat az eheti Azonnali-listán!

Hét ember, aki Orbán Viktor szerint nem magyar

Igen, tudom, hogy a 444-en már megjelent egy hasonló gyűjtés, de egyrészt én ezt már a megjelenés előtt megírtam, ráadásul Orbán Viktor magyarságról alkotott elképzelései annyira mélyek és annyira különlegesek, hogy nem tudom visszatartani azokat a neveket, amik ott nem szerepelnek. Puskás Ferencet és Vitéz Nagybányai kormányzó kényszerbőlsegítettanáciknak Horthy Miklóst kihúztam, de így is maradt pár olyan magyar, aki valójában nem magyar!

Teller Ede

Bár a legtöbb ember szerint nem kellett volna feltalálni a hidrogébombát, Teller Ede az ilyen irányú kutatásai nélkül is világszinten fontos tudósnak számított volna. Budapesten született, de élete nagyrészét az USA-ban töltötte, és már két gyereke is Paul Teller és Wendy Teller néven jött a világra. Szóval ő sem lehet magyar, hiszen már a gyerekei sem voltak azok!

Csupó Gábor

A teljes amerikai rajzfilmiparra, ezzel a mi gyerekkorunkra is nagy hatással lévő rajzfilmes és producer természetesen Amerikában él, ráadásul hat gyereke is van. Csakhogy őket Bowie-nak, Kelcynek, Jarrettnek, Romeónak, Rubynak és Brandonnak hívják. Hát akkor

viszlát Csupó Gábor, te sem vagy magyar, pedig még a Pappa Piát is megrendezhetted!

Lugosi Béla

Ha valaki szeret feketébe öltözni, mindenképp ismernie kell Lugosi Béla nevét, hiszen ő teremtette meg azt a vámpíruniverzumot, amit még nem végzett ki a Twilight. Lugosi is az USA-ba költözött, és bár fiát még Bela Juniornak hívták, unokájának már Lynne a neve. Róla is lemondhatunk, kösz Viktor!

Gábor Zsazsa

A világtörténelem egyik legnagyobb férjgyűjtője és dívája, sokak szerint az első klasszikus semmittevő celeb is a mi büszkségünk volt. Eddig, hiszen leszármazottai már neki sem magyarok. 

Leslie Mandoki

Kicsit tágítsuk a dolgokat:

még Orbán Viktor kedvenc házizenésze és jóbarátja sem magyar Orbán Viktor szerint! Eleve Leslie-nek hívja magát és nem Lászlónak,

de a fia és a lánya is Németországban született. Hogy jövőjét mennyire nem itthon, hanem nyugaton képzeli el, azt jól mutatja, hogy 2013-ban nem a Fidesz, a KDNP vagy a MIÉP színeiben indult, hanem a bajor CSU-t erősítette

Soros György

Mondjuk ezen nincs mit magyarázni, Soros György nyilván nem magyar annak ellenére, hogy beszél magyarul, Magyarországon született, de hát ő Soros György.

Dárdai Pál?

A magyar válogatott egyetlen tökéletes szövetségi kapitánya, a Hertha edzője és úgy általában

a legcsodálatosabb élő magyar férfi Berlinben neveli gyerekét, fiát Palkónak hívják. A fiú egyelőre még nem döntötte el, akar-e a magyar válogatott környékén játszani,

de már az is benne van, hogy ő is inkább a németet választja, arra pedig akár nagyobb összeget is mernénk tenni, hogy az ő gyerekét – aki ugyebár Dárdai Pál unokája lesz – nem Magyarországon neveli fel. Tehát egyelőre még kérdéses, magyar-e Dárdai Pál!

FUN FACT: 

Személy szerint természetesen rettenetesen örülök neki, hogy így van, de az etnikai homogenitás és hasonló elvek mentén gondolkozó Orbán Viktor szemszögéből

elég ronda kapott gól, hogy a fentieknél sokkal egyértelműbben magyar az a Sowunmi Thomas, aki Nigériában született, viszont kilencévesen Magyarországra költözött, ahol focistaként tízszeres magyar válogatott lett.

Sőt, a felesége is magyar és a gyerekei is magyarok, tehát jó eséllyel az unokái is azok lesznek. A magyarságán talán csak az ronthat, hogy 2014-ben az LMP önkormányzati képviselőjelöltjeként indult Székesfehérváron, tehát Soros-ügynök. 

FOTÓ: Orbán Viktor / Facebook, Wikipedia, Vasas SC

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek