Mitől jó egy politikus? A parlamenti képviselők megmondják

2018.10.04. 15:20

Attól lesz jó egy politikus, hogy a köz javát szolgálja? Netán hogy újraválasztják, hogy kimegy az emberek közé vagy hogy rendben van- az idegrendszere? Erről kérdeztük a parlamenti képviselőket, akik azt is elárulták az Azonnalinak, hogy kit tekintenek politikai példaképüknek. Tippeljetek, ki mondta Orbán Viktort! Na és Schiffer Andrást?

Mitől jó egy egy politikus? Elsősorban ez volt  a kérdésünk a parlamenti képviselők felé, meg persze az, hogy hányast adnának saját tevékenységükre egy egytől tízig terjedő skálán, no meg, hogy kit tartanak a politikai példaképüknek.

A komránypártikanál eléggé valószínűre vettük, hogy ez a válasz Orbán Viktor lesz, és például Pócs János meg is tette azt a szívességet, hogy kimondta. Na de miben lehet példakép a miniszterelnök?

Szeretne ő is magánrepülőzni? És ha már itt tartottunk, akkor a kormánypártiaktól azt is megkérdeztük, hogy milyen esetben lett volna korrupció, ami szerintük most nem az?

Mint ahogyan az ellenzékikeknek is feltettük a kérdést, hogy lehet-e a miniszterelnök politikai példakép? És naná, hogy lehet, ha nem is föltétlenül mondják meg, pontosan miben. A videóban szerepel Szél Bernadett is. Vele reggel beszéltünk, és délben már be is jelentette, hogy kilép az LMP parlamenti frakciójából, illetve a pártból is. Lehet, hogy kérdéseink után elkezdett azon morforndírozni, hogy milyen is a jó politikus, és aztán hirtelen döntött egyet? Nyilván nem sok realitása van ennek, de ki tudja?

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója
Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek