Ki lépjen ki Nagy-Britannia után az EU-ból? Hát Magyarország!

2018.08.05. 10:25

Megbánták-e a britek a brexitet? Kit raknának ki következőként az EU-ból? Az Azonnali körbekérdezte Manchestert: volt, aki még nem is hallott a brexitről, és olyan is, aki megbánta, hogy a kilépésre szavazott. Az is kiderül, hogy ellenszenvből, önös érdekből vagy szimpátiából tennék ki Magyarországot, Franciaországot, Dániát, vagy épp Írországot az unióból.

Bár EU-párti tüntetőkbe is belebotlottunk a város központjában, azért nem a brexit a legfontosabb dolga a legtöbb manchesterinek. Sokan nem is gondolkodtak el azon, hogy bánkódnak-e az EU-kilépésen, mások inkább amiatt csalódottak, hogy a népszavazáskor átverték őket a politikusok.

Íme, néhány vélemény.

Nem vágom, mi volt ez? Bre... brexit?
Nem mondták el az igazat. Igazából nem mondtak semmit. Nem tudtad, valójában mire szavazol.
Igen-nem kérdés helyett azt kellett volna megkérdezni, hogy ki akarsz-e lépni a kereskedelmi unióból.
Általában azt követem, amit anyukám mond, de gondoltam, ha nem tudok róla semmit, akkor jobb, ha a maradásra szavazok, mert akkor nem változik semmi.
Nagy-Britannia képes arra, hogy saját döntéseket hozzon. Nem kell, hogy egy blokk részei legyünk ahhoz, hogy demokrácia legyen az országban.
Ez az ország a térdén fog állni. Nem fogunk tudni normális kereskedelmi megállapodást kötni.

A teljes videóban megnézheted, miket mondtak még a manchesteriek a brexitről, és arról, hogy kinek kellene még elhagynia az Európai Uniót.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek