Megtrollkodta a Jobbik a Fidesz nyugdíjasozós sajtótájékoztatóját

2017.09.05. 17:52

A Fidesz zuglói választókerületi elnökén volt a sor, hogy vonagáborozzon egyet, ám a sajtótájékoztatón a helyi Jobbik is megjelent. Szávay István a trollkodás során arról beszélt: sajnálja a fideszest, hogy a Habony-kottát kell felolvasnia.

Továbbra is Vona Gábor harcias nyugdíjasokról írt Facebook-posztján pörög a Fidesz: a számtalan országos megszólalás, majd a telefonos kampányt követően most a kormánypárti választókerületi elnökökön a sor, hogy bocsánatkérésre szólítsák fel a Jobbik helyi politikusait, hátha ők majd elnézését kérnek, ha már Vona Gábor nem akar. 

Ezzel próbálkozott meg kedden délelőtt Jelen Tamás, a Fidesz zuglói választókerületének elnöke is, aki nem nagyon bajlódott azzal, hogy Vona posztját diferenciáltan értelmezze, ehelyett egyenesen azzal indította sajtótájékoztatóját, hogy a Jobbik elnöke 3 millió nyugdíjast sértett meg a szavaival. Jelen szerint tűrhetetlen, hogy Vona gúnyolódott a nyugdíjasok remegő kezein, a bevásárlókocsijaikon, és fejükre olvassa az öregedést. „Tudjuk, hogy a Jobbik elnöke bármit megtenne a hatalomért, de ettől még egyetlen társadalmi csoport megsértése sem fér bele ebbe a koreográfiába” – fogalmazott, majd felszólította a Jobbik helyi elnökét, Czeglédi Jánost, hogy Vona Gábor helyett legalább akkor ő kérjen bocsánatot. 

Szávay elvitte a show-t

Jelen Tamás nyilatkozatára azonban nem a teremben szintén helyet foglaló Czeglédi, hanem Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője, egyben zuglói választókerületi elnöke reagált többek között egy jó kis habonyozással. Mint fogalmazott: sajnálja Jelent, amiért a Fidesz ilyen helyzetbe kényszerítette őt.

„Önnek az a Habony Árpád adta ezt a papírt a kezébe, akit egyébként egy idős házaspár bántalmazásáért elítéltek”

– tette hozzá, miközben Czeglédi Vona Gábor Facebook-posztjának kinyomtatott változatát osztogatta a jelenlévőknek.

Szávay megismételte: Vona nem általában beszélt a nyugdíjasokról, hanem arról a jelenségről írt, amit például ő is megtapasztalt a közelmúltban a Bosnyák téren, amikor egy idős nő lekurvaanyázta őt.

Továbbra sem kér bocsánatot a Jobbik

Ahogy az várható volt, a nagy fordulat elmaradt: sem a Jobbik helyi politikusa, Czeglédi János, sem pedig Szávay István nem kért bocsánatot Vona Facebook-posztja miatt, pedig a Fidesz még egy helyi nyugdíjas vezetőt is odahívott, aki elmondta: folyamatosan keresik meg a felháborodott idősek a Jobbik elnökének írása kapcsán. 

Szót kért egy néni is a közönség soraiban, aki elmondta: őt bizony mint Fidesz-szimpatizáns zuglóit igenis megsértette Vona Gábor. A sajtótájékoztató végén aztán az Azonnali szerette volna megkérdezni őt többek között arról, hogy miért érzi magára vonatkozónak a Jobbik elnökének sorait, de az idős hölgy nem kívánt nyilatkozni.

Jelen Tamás viszont válaszolt azon kérdésünkre, hogy nem érzik-e úgy, hogy nem adták meg a kellő tiszteletet a nyugdíjasoknak azzal, hogy nem aktivisták, hanem csak egy gép hívogatja a Fidesz kampányában az időseket.

A kormánypárti politikus erre azt a frappáns választ adta, hogy végső soron a telefonon keresztül mindenki gép.

Az Azonnali kérdésére, miszerint nem tartja-e manipulatívnak a Fidesz kampányát, hiszen a párt állításával szemben Vona Gábor nem minden nyugdíjasra vonatkoztatta a posztját, hosszan kifejtve természetesen azt válaszolta, hogy nem.

 Mindezt az Azonnalin itt, a cím fölötti videónkban is megnézhetik! 

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek