+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Aki „Puzsér-problémáról” beszél, az nem független elemző

2019. 02. 26.
Nyilván az is a „Puzsér-probléma” része, hogy nincs róla mutyihír, nem költ milliókat a kampányára, és nem kedvez a parkolási maffiának. De ezt a problémát Karácsonynak kell kezelnie, nem a közvélemény-kutatóknak.

Lehet-e elemezni ott, ahol tények helyett szimulációk uralkodnak?

2019. 02. 25.
A NER nyilvánosságában folyamatosan nemlétező tényekre kell reagálni. Elemezni azonban csak a valóságot lehet, szimulációkat nem. Ahol nincsenek tények, ott nincsenek elemzők se.

Nem bölcsészből van sok, hanem háborúból

2019. 02. 24.
Palkovics alá megy minden, amit konnektorba lehet dugni, és az NKE-re minden, amihez olvasójegy kell. Ez teljes joggal ijeszti meg az MTA-kutatókat. Elvándorlás lesz, a maradék pedig betagozódhat, ha akar.

Puzsér esete a közvélemény-kutatókkal: nem a tükröt kellene hibáztatni

2019. 02. 22.
Abszurd, hogy egy új politikai kultúrát, demokratikus közepet meghirdető politikusnak gondja van azzal, hogy elemzők véleményt mondanak egy politikai versenyről, amelynek ő is részese.

Mit gondol a Jobbik és a Fidesz az antiszemitizmusról? Nem mindegy, ha elutasítják?

2019. 02. 22.
Abból, hogy a Fidesz és a Jobbik is kénytelen látványosan kerülni az antiszemitizmus látszatát, jó dolgok is kisülhetnek: hátha az igény is elmúlik rá. Válasz Kulcsár Árpádnak.

Szerencsére itt nem rasszista sem a Fidesz, sem a Jobbik

2019. 02. 21.
És nyilván én sem vagyok egy anarchista és uszító, amikor azt mondom, minden politikus hataloméhes, korrupcióra és lopásra hajlamos, és elmehet az összes a jó büdös picsába. Csak a politikummal szembeni kiábrándultságra játszom rá, ugye?

Annyi minden mást is lehetne csinálni ezzel a parlamenttel!

2019. 02. 18.
Az ellenzék kivonul, a fideszesek meg a komornyikot is beküldhetnék maguk helyett a parlamentbe megszavazni az előre eldöntött kérdéseket. Itt az ideje, hogy értelmes dolgokra használjuk a parlamentet: mondjuk múzeumnak.

A tudósok megmutatták, miért kell szégyenkeznie az ellenzéknek

2019. 02. 14.
Ne várjunk csodákat az MTA kutatóitól. Nem fognak pártot alapítani, nem lesz belőlük miniszterelnök. De egységesek maradnak és megvédik magukat. Ez pont elég. Ha mindenki más is ezt csinálja.

Ideje leszokni a palackos ásványvízről, elsőként az önkormányzatoknak!

2019. 02. 13.
Már két generáció hiszi, hogy a csapvíz nem ivásra, hanem maximum csak fürdésre való. A palackozott ásványvízzel viszont szennyezzük a környezetet. Járjanak elöl az önkormányzatok a jó példával!

Engedünk a könnyű elhatárolódásnak, vagy várunk az igazán nagyra?

2019. 02. 12.
A mindig egységes Fidesz megint a magyar baloldalban mindig jelen lévő elhatárolódási vágyra épít. Az a kérdés, most sikerül-e visszatartani ezt pár évre.

Maradj itthon, fiatal, és adok neked hétszemélyes autót!

2019. 02. 12.
Vajon az újabb családvédelmi intézkedések hatására beígért gyerekek tényleg Magyarországon születnek majd meg? És ha igen, akkor valóban hazánkban nőnek majd fel?

Ezért veszélyes elvonni a pénzt a társadalomtudományoktól

2019. 02. 11.
A „nem innováló” tudományok kiszelektálása azt jelenti, hogy maradnak azok a tudományok, amelyeknek közvetlen köze van a féktárcsához. A végén már csak egy rakás szakbarbár alak lesz ott, aki addigra eljut oda, hogy a Föld is féktárcsa alakú, és a német ipar körül kering.

Orbáni évértékelő: polgári Magyarország 2.0

2019. 02. 11.
Míg a migrációs tematikával a társadalom alsóbb rétegeit integrálták a szavazótáborba, addig Orbánék a táborbővülést a több gyermek vállalására képes középosztálytól várják.

Hát nem Orbán fogja újra szexivé tenni a babacsinálást

2019. 02. 10.
Hiába dobálják két marokkal a pénzt a gyereket vállalóknak, ha egyszer manapság nem divat ez az egész. Minél jobban belemászik azonban az ágyunkba a kormány, annál kevésbé lesz menő gyereket csinálni.

Ezért hazudnak a jogászok – válasz Techet Péternek

2019. 02. 10.
A politika nem áll a jog fölött, hanem maga a jog politika. Hogy miért tagadják ezt le a jogászok? Mert nem akarják kinyírni a legfontosabb civilizációs mechanizmust, az igazságos rend mítoszát.

Nem lennének feleslegesek a tudósok, ha néha hallgatnának rájuk

2019. 02. 07.
Meg lehetne kérdezni a tudósokat mondjuk Paks 2-ről vagy a Budapest-Belgrád vasútról is. Arra vannak. Csak hát nálunk ez nem szokás: inkább csicskáztatják őket.

Talán nem Orbán Viktornak kéne újságot írni

2019. 02. 06.
Az újraindult Magyar Nemzetben kicsit minden ott van, amiért még fideszes koromban is szívesebben olvastam nemfideszes sajtót.

Requiem a Magyar Időkért

2019. 02. 06.
Egyet meg kell érteni: a média hatalmat is jelent, és ha azt akarjuk, hogy Orbán Viktor miniszterelnökünk sokáig pásztorkodjon még fölöttünk, akkor biztosítani kell neki az ehhez szükséges médiumokat. Mert bár lehet ő tudója az igazságnak, mint régi sámánjaink, ha nem gyűlünk a tűz köré, hogy elmondhassa nekünk, akkor vazektómia lesz az egészből. Most pedig egy ilyen sámántűz hunyt ki.

Ezért is jobb Miskolc Atlantánál – megnéztem a Super Bowlt

2019. 02. 04.
Úgy döntöttem, itt az idő elveszteni a tudatosan tartogatott amerikaifoci-szüzességemet. Nem mondom, hogy megérte, de rájöttem pár fontos dologra. Egy előítéletekkel és elalvással folytatott kilátástalan küzdelem igaz története.

Kóser az antiszemita, ha zsidó a származása? Kettős a mérce a Füst Milán-ügyben?

2019. 02. 02.
A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület mostantól nehezen mondhatja, hogy a zsidóellenesség tekintetében nem alkalmaznak a baloldalra és a jobboldalra vonatkozó kettős mércét.

Szombat délután hónapokra megoldódik minden problémám az életben

2019. 02. 01.
Mégpedig azért, mert folytatódnak a magyar futball izgalmai. Nézőként biztos vacak ezt nézni, de a nézőket egy percig sem szabad összekeverni a szurkolókkal.

Egyszerre kell provokálni és öltönyben politizálni – csak nem így

2019. 02. 01.
Nem új pártokat kell alapítani, hanem a mostaniakat oszlatni, és új szabályok alapján új választást követelni. Válasz Berg Dánielnek és Ésik Sándornak.

Hatalmas sláger lett a nagyváradi utazásom. Legközelebb hova menjek?

2019. 01. 31.
Ennyit egyszerre még nem foglalkozott a magyar nyelvű sajtó azzal, hogy megírja, mennyire jó hely Nagyvárad. Nem, nem valami épületfelújítás, nem valami innovatív ötlet, pláne nem valami kulturális rendezvény az apropója. Hanem az, hogy én elmentem oda.

Davosban már világösszeesküvés sincs, csak kínos trashparty

2019. 01. 30.
Már a régi jó összeesküvések sem az igaziak: a világ vezetőinek nagy része el se ment a davosi Világgazdasági Fórumra. De ki irányítja a világot, ha már az elitek sem beszélnek egymással?

A választóknak öltönyös ember kell!

2019. 01. 29.
Egyetértünk, hogy szükség van radikális eszközökre és konfrontációra, lepellerántásra, adott esetben botrányokra. Csakhogy ha ez elég lenne, akkor ma Magyarország miniszterelnökét Juhász Péternek hívnák. Válasz Berg Dánielnek.

Kinek politizáljunk öltönyben, mikor a polgárok kivonultak a közéletből?

2019. 01. 29.
Majd akkor lehet öltönyben interpellálni és konferenciázni, ha visszaépítettük a demokrácia alappilléreit. Addig viszont konfrontálódni kell! Válasz Ésik Sándornak.

Mondok pár dolgot Szalóki Áginak, amiktől inkább félni kéne, mint a menekültektől

2019. 01. 28.
A magyar szakképzés lezüllesztése sokkal nagyobb gond, mint a szakképzetlen menekültek. És hogy miből fogjuk őket integrálni? Abból, amiből stadiont is építünk! Válasz Szalóki Áginak.

Amikor az újságírók írják a valóságot, nem a tények: a Veiszer Alinda-ügy

2019. 01. 27.
A vélemények és spekulációk hírekbe ágyazása felelőtlen, de sajnos a magyar médiában egyre inkább elterjedő gyakorlat. Pont ez történt Veiszer Alindával és a Momentummal is a héten.

Propaganda helyett itt az ideje csinálni egy uniós szintű közmédiát!

2019. 01. 25.
Mivel a nacionalista propagandagépek uniós kihívást jelentenek, így uniós megoldásra van szükség. Ezért kell létrehozni egy, az Európai Unió által működtetett köztévét.

Itt az ideje párttá válniuk a provokátoroknak

2019. 01. 24.
Hadházyéknak és a Momentumnak is figyelni kéne rá, hogy belül mindannyian munkába igyekvő unalmas kispolgárok vagyunk, akik pártokra fognak szavazni. Inkább egy rossz pártra, mint egy provokátorra.

összesen: 419 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11