+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Nem hogy a jövőre, még a mai világra sem készít fel a közoktatás

2018. 11. 05.
Ülj le egy pillanatra és gondold végig: milyen fontos dolgot tanultál a közoktatás tizenkét éve alatt, amit azóta használtál is?

Magyar Nemzeti Űrkutatást! (?)

2018. 11. 05.
Általában a high tech és az élvonalbeli kutatás-fejlesztés mindentől függetlenül jó dolog. Akkor is az, ha másutt még kenyérre sincs pénz.

Mondok pár okot, hogy miért nem hülyeség a magyar űrbiztos

2018. 11. 05.
Miért ne lenne szükség űrkutatási biztosra, ha egyszer egyre több kisvállalat lát lehetőséget a világűrben, és amikor közösségi finanszírozásból létrehozott nanoműholdflották szállítják az adatokat?

Mire is válaszolt Ungváry?

2018. 11. 02.
Köszönöm Ungváry Krisztiánnak, hogy történészként is időt szakított az Emberi Jogok Európai Bírósága minapi ítéletének kommentálására. Pár észrevételt azért tennék, ugyanis az az érzésem: Ungváry a cikkében más kérdést válaszolt meg, mint én az eredeti írásomban.

Miért ne lehetne Mohamedet lepedofilozni?

2018. 11. 01.
Eléggé visszás, hogy Franciaországban a Charlie Hebdo gátlástalanul becsmérelhet vallási jelképeket, Ausztriában meg szankciókkal jár a nem öncélú iszlámkritika. Válasz Techet Péternek.

Mit tanultam a hajléktalanos tiltakozásból?

2018. 11. 01.
A hajléktalanos kiállás legfontosabb tanulsága, hogy az ilyesmi csak akkor működik jól, ha egymásért állunk ki, nem magunkért. A Fidesz célja ugyanis a társadalmi kötelékek rombolása.

Mi minden tud történni 153 másodpercben?

2018. 10. 31.
Három éve történt, azon az éjszakán, amiből most ébredsz. Olyan képsorok érkeztek, hogy az egész ország beleborzadt.

Amúgy Vajna Tímeának kicsit igaza van

2018. 10. 30.
Nincs azzal baj, ha valaki gyűlöli a tolvajokat, de talán nem azt kéne a legjobban, akinek köze is alig van az egészhez.

Miért védi Mohamedet az Emberi Jogok Európai Bírósága?

2018. 10. 30.
Mert jogilag nem tehet mást, hiszen korábban ugyanígy megvédte a kereszténységet is a szólásszabadságtól. Érdekes, hogy akik akkor tapsikoltak, most saria-bíróságot és behódolást emlegetnek.

Anyu, miért születtem meg? ORBÁN MIATT!

2018. 10. 29.
Mi lesz azokkal a párokkal, akik bevállalják a három gyereket, hogy megkapják a CSOK-ot, aztán még hazafias köteleségük teljesítése előtt szétmennek?

Amíg mi nem kérünk mást az ellenzéktől, ők sem fognak mást adni

2018. 10. 27.
Ki tud hangosabban és nagyobbat mondani? Lassan erről szól csak az arányvesztett, higgadtságot nélkülöző ellenzéki politizálás, és ez így is marad, amíg ezt várja el az ellenzéki szavazótábor.

Az ellenzék hagyja a fenébe a hajléktalanokat? Ugyan már!

2018. 10. 26.
Amint valami értelmeset csinál az ellenzék, például, hogy elkezd a Fidesz aljas, a hajléktalanok elleni hadjáratára fókuszálni, persze, hogy jön valaki, aki cinikusan elmondja, milyen hülyeség ez. Válasz Techet Péternek.

Miért jó, hogy a fake news kinyírja az objektivitás monopóliumát?

2018. 10. 26.
Hozhat-e valamilyen új felvilágosodást, gyökeresen megújuló tudományt és civilizációt az elmélyülő ökológiai válság? Milyen szerepet játszhat ebben a fake news?

Mi kell ahhoz, hogy Puzsér Róbert komolyan vehető jelölt legyen?

2018. 10. 25.
Puzsér egyelőre alkalmatlan és túl sokaknak vállalhatatlan is a főpolgármesteri posztra. De egy szakértő helyettessel és néhány, a nők felé tett gesztussal javíthatna az imidzsén.

A vajdaságiakkal és a kárpátaljaiakkal együtt építhetjük az Európai Birodalmat?

2018. 10. 24.
Orbán szavazati jogot adna az EP-választáson a szerbiai és ukrajnai magyaroknak. Mi értelme ennek a Fidesz, vagy épp az „Európai Birodalom” számára?

Ahogy Nagy Imre, úgy a mai ellenzék se kell a forradalomhoz

2018. 10. 23.
Európa, népharag és összefogás: ezt ajánlja az ellenzék maradéka a magyaroknak. Ezzel pedig elismerik: a sikerhez tulajdonképpen semmi szükség rájuk.

Miért nem érezzük át Erdélyben '56-ot?

2018. 10. 23.
Elismerjük a bátorságot, de érzelmileg nem tudunk viszonyulni hozzá. Nem a mienk volt, nem sokkal van több közünk hozzá, mint a Prágai Tavaszhoz.

Ha bárkit kitilthatnak az utcáról, a demokrácia válik hajléktalanná

2018. 10. 22.
Az állam a mi pénzünkből nem hajlandó megoldani a hajléktalanság problémáját, így maga szegi meg a társadalmi szerződést. Ha pedig ezt a polgárok nem veszik észre, a demokrácia lesz hajléktalan.

Legyen egy hajléktalan a főpolgármester-jelölt!

2018. 10. 22.
A magyar zömbaloldal megtalálta a választási siker kulcsát: ha a menekültek nem jöttek be, a hajléktalapártiság talán meghozza a győzelmet. Közismert tény, hogy Magyarországon a társadalom a menekültek mellett a leszbikus, egyedülélő lányanyákat és a hajléktalanokat kedveli a leginkább, így jogos és ésszerű, ha egy választást nyerni akaró politikai tábor eme rétegek érdekeit tolja hetekre előtérbe. Hajrá!

A hazai feminizmus csak egymás baszogatásáról szól

2018. 10. 21.
A szolgaság szabadság, a legelnyomottabb nők férfiak, a szex munka. A neolib propaganda pedig feminizmus.

Női kvótával nem lehet más a politika

2018. 10. 20.
Az állítólag 21. századi LMP-ben egy exszoci lett a társelnök. A közvetlen indok a lehető legrosszabb értelemben vett 21. századi: úgy hívják, hogy női kvóta.

A hajléktalan nem bűnöző

2018. 10. 19.
Talpra állítani ezeket az embereket, az külön tudomány. És pénzbe kerül. Sok pénzbe. Na, ehelyett van az, hogy vigye el a rendőr... valahova. Aizé, tudod, arra a hajlékony izére, szállásra. Maradjanak ott, ne legyenek már szem előtt, érted.

A növekedés és a környezetvédelem nem megy együtt, ez a fájdalmas valóság

2018. 10. 19.
Egy túlterhelt bolygón még több fogyasztásra biztatni, vagy annak látszatát kelteni, hogy ez további terhelés nélkül lehetséges, az a jövővel szembeni vétek. Válasz Isztin Péternek.

Mi a fake news?

2018. 10. 18.
Nem minden álhír, ami annak látszik. A „post-truth” után a „fake news” az a fogalom, amit túlhasználunk, és ezzel elveszik az értelme.

A londoni nagykövet megmondta a tutit a jó kormányzásról az angliai magyar diákoknak

2018. 10. 17.
Mit jelent a hazánkra nézve, ha a londoni nagykövet nyíltan megkérdőjelezi a részvételi demokrácia fontosságát a „jó kormányzás” jegyében? Attól tartok, semmi jót.

Miért király dolog, ha van gyereked?

2018. 10. 17.
Senki másnak nem lesz olyan élménye, mint neked, és mivel a babákat nem az IKEA-ban veszed, ezért – bár próbálkozik vele – a gyerekedet még a kapitalizmus sem tudja igazából beárazni.

A bajor választások öt tanulsága

2018. 10. 15.
Nem lett Bajorország vörösebb, hanem egyszerűen a jobboldali tábor tagolódott. Sőt, a Zöldek sem baloldaliként, hanem jobbos programmal lettek másodikak, de még így is pofára eshetnek.

Növekedés és környezetvédelem egyszerre? Naná! Ezt üzenik az idei Nobel-díjak

2018. 10. 12.
Igenis járhat kéz a kézben a gazdasági növekedés és a környezetvédelem, ha megfelelően beárazzuk a környezet értékét. Erről szól az idei közgazdasági Nobel-díjazottak munkássága is.

Egyéves a #metoo mozgalom: Hol csúszott félre ez az egész?

2018. 10. 10.
Egyéves lett a #metoo mozgalom. Míg annak kezdetén a Time az év emberének választotta a mozgalmat, addig nem sokkal később már annak jeles arcai hátráltak ki a mozgalom mögül, mert érezték: itt valami nagyon félresiklott! Értékeljük hát az elmúlt egy évet!

De mit adtak nekünk a törökök?

2018. 10. 09.
Hét pontban arról a rengeteg sületlenségről, ami a török elnök magyarországi látogatása során a magyar nyilvánosságban megjelent.

összesen: 421 db | 30 db/oldal

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12