+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Az egy nagy különbség Ausztria és Magyarország között

2019. 05. 20.
Strache a botrány másnapján megbukott, Gyurcsány még három évig a hatalom berkében védhette magát azzal, hogy valójában igazságbeszédet mondott. A nagy különbség Magyarország és Ausztria között a választási rendszer és annak hatása a politikai életre.

Az értelmetlen idegengyűlöletnek a saját szabadságunk lehet az ára

2019. 05. 20.
Ott, ahol én élek, nem nagyon tudnak különbséget tenni egy román, egy bolgár, egy magyar vagy egy lengyel között, ezért az értékeim alapján ítélnek meg.

Ezért olyan végtelen stabil dolog a NER

2019. 05. 14.
A menő, rendszerellenes cselekvés az, ha a Rogán-Sarka cég által által rendezett futóversenyen nem lesz senki. Nem pedig kettejük lekurvázása.

Egyáltalán nem biztos, hogy Orbán akar átlépni Salvinihez

2019. 05. 13.
Orbán keveredett Salvini játékába? Vagy inkább Salvini keveredett Orbán és Berlusconi játékába?

A könyvterjesztésben elférne még egy Mészáros Lőrinc?

2019. 05. 10.
Kinek lenne jó, ha a kormánypárti körök belépnének a könyvpiacra?

Ezért nagy baj, hogy a Fidesz bedönti a megyei lapokat

2019. 05. 09.
A fideszes tulajdonba került megyei lapok olvasottsága zuhan: ezzel egy olyan intézményt tesznek tönkre, aminek fontos szerepe volt a vidék életében.

Szavazzon ön is a tőke Európájára!

2019. 05. 08.
A külföldi multi gyakran a „kisemberek” legjobb barátja, emeli a bérszínvonalakat, csökkenti az árakat. Vagy azt akarjuk, hogy a magyar vállalatok ne versenyezzenek?

Miért nem zavarja Orbán választóit, hogy a sajátjai ellen kampányol?

2019. 05. 08.
Ha Weber rossz és Salvini jó, akkor miért a Néppárt színeiben fut neki a májusi EP-választásnak a Fidesz?

Így kéne médiát csinálni Magyarországon is

2019. 05. 07.
Gabor Steingartnál nincs üresjárat, nincsenek félrefogalmazott mondatok. Kifogástalanul megírt és háttérkutatott hírek, alaposan megfontolt és kertelés nélkül kimondott vélemények vannak. Ha felmerül a kérdés, hogy én mit hiányolok a „jajgatókból”, hát ezt.

Biztos, hogy a magyar történelem a migráció elleni harc története?

2019. 05. 07.
Jászok, kunok besenyők, németek, vallonok és zsidók: hiába hirdeti a Fidesz, hogy Magyarország mindig visszafordította a migrációt, ha ennek épp az ellenkezője igaz.

Weber a Bizottság elnökének, Orbán viszont európainak nem alkalmas

2019. 05. 06.
Európa perifériáján, a szélsőjobbal parolázva már teljesen mindegy lesz, mit gondol a magyar miniszterelnök Manfred Weberről, Frans Timmermansról meg a többi csúcsjelöltről, ha már a mostani – igen széles – menü sem elég finom.

Európára van konzervatív válasz is, és pont, hogy nem nacionalista

2019. 05. 06.
Európa egységének vágyában van valami birodalmi, ebben igaza van Orbánnak. De nem csak a nacionalisták, a kozmopoliták is Európa-ellenesek. Köztük viszont ott vannak a konzervatív páneurópaisták.

Ez lehet az első komolyabb válasz a globális kihívásokra

2019. 05. 05.
„Amit ők követelnek, mindenkinek, mindenkiért követelik. A sárgamellényesek mi vagyunk!” – írták francia művészek. Hogy lehet az, hogy már emberek, egyszerű polgárok százezreinek kevésbé hiszünk, mint tucatnyi sztárnak?

Fák, fák, fuck

2019. 05. 05.
A fakivágást sérelmező lakók jogos kérdéseire cinikusan, maguk elé meredve, minősíthetetlenül reagáló önkormányzati képviselőtestület zárt sorfalát látva felmerül a kérdés: mit keresnek ezek az emberek ebben a munkakörben?

A politikusok, akiknek láthatóan derogált, hogy ennyi proli között vannak

2019. 05. 03.
Az az ellenzék, amely a kormányt most már hónapok óta – hol intenzívebben, az utcán, hol nyilatkozatokban – a rabszolgatörvénnyel üti, nem vette fáradtságot, hogy a munkások ünnepén tematizálja ezt a munkásokra veszélyt jelentő intézkedést.

Salve, Matteo!

2019. 05. 02.
Az olasz belügyminiszter magyarországi látogatása egyszerre magyar, olasz és európai belpolitika. Egyelőre azonban Salvininek van nagyobb szüksége Orbánra, azaz a magyar kormányfő kéretheti magát minden irányba. Elvégre egy Manfred nevű is vár még azért rá.

Kádár csóválja a fejét: ezt az amatőrséget!

2019. 05. 01.
A budapesti piacokról mindenféle rendezvényt kitiltanak: még a látszatot sem hagyják meg, hogy spiclikkel telerakhassák. Még egy fingszagú diktatúrát sem tudnak üzemeltetni.

Még a végén elkezdenek politizálni az emberek!

2019. 04. 30.
Az esélyét se akarják megadni annak, hogy az emberek esetleg politikáról is beszélgessenek, ezért inkább minden közösségi programot kitiltottak a budapesti piacokról. Igazi kádári tempó!

A Fidesz beköpött a tyúkudvarra, az ellenzék meg tülekszik érte

2019. 04. 29.
Bangóné patkányozik egyet, a a Fidesz szép ívesen beköp az udvarba, hogy jujj, hát itten gyűlöletbeszéd történt, a sok sárgarózsadíjas européer meg azonnal pozícióba vágja magát és elhatárolódik.

A nyelvvizsga előírása igazi kádári reflex

2019. 04. 27.
Az eredményt elvárjuk, erőforrást nem biztosítunk, eredmény meg mégis lesz, és nem kérdezzük meg, hogyan. A diák törjön be, álljon be a sorba, és intézzen magának nyelvvizsgát.

Adok egy jó tanácsot Karácsony Gergelynek!

2019. 04. 25.
Karácsony rendszeresen kéri számon az ellopott milliárdokat fideszes politikusokon – abszolút helyesen. Csakhogy a Fidesz leváltásához hitelesség se ártana, ehhez pedig az kell, hogy tisztázza magát parkolásmutyi-ügyben.

Miért szeretik ennyire Orbán Viktort a székelyek?

2019. 04. 23.
A Lajtától keletre semmi sem emlékeztet annyira Svájcra vagy Tirolra, mint a Székelyföld. Összetartó, egy szokást követő nép honának tűnik, amely tudja, hogy a megmaradásának záloga a szokásainak, életmódjának megtartása.

Az Összefogás az egyetlen isten, és Gyurcsány az ő prófétája

2019. 04. 19.
A feltámadás és az új kezdet ünnepén kicsit érdemes áldozni az Összefogás istenségének. Militáns istenség, vannak fundamentalistái is, akik már tényleg mindenkivel összefognának.

Hétfő este újabb brutális támadás érte a keresztény Európát

2019. 04. 17.
A megállapítás igaz, de nem úgy, ahogy az ország egy része szeretné látni: nem a migránscsordától kell félteni ezt az Európát, hanem a hazudozó idiótáktól.

Szabad-e a lángoló Notre-Dame képében gyönyörködni? Attól függ!

2019. 04. 16.
Gyönyörködni műalkotásokban szoktak. De az-e egy összeurópai kulturális szimbólum égéséről készült fotó, vagy inkább a fotó maga az üzenet? Ki mit értett félre?

A felszámolóbiztos gondolkodása: miért építik le a bürokráciát vidéken?

2019. 04. 15.
A közigazgatás leépítésével a Bach-korszak óta kiépített és működő államirányítási modellnek lesz vége. Nyugat-Európában ennek a reformja zajlik, itt pedig a felszámolása és visszatérés nagyjából Mária Terézia idejébe.

Legalább káromkodni lehessen, a büdös picsába már!

2019. 04. 13.
Egy rövid időszak után megint igény nyílt arra, hogy cenzúrázzuk a legőszintébb gondolatainkat. Pedig a közbeszéd minősége nem attól lesz jó, ha nem mondjuk senkire, hogy fasz, hanem attól, ha majd nem teszünk fontos pozíciókba faszokat.

Még egy évet ki tudott húzni munka nélkül az ellenzék

2019. 04. 12.
A világ sorsát befolyásoló eseményekhez sokszor pár hét is elég volt, ahhoz viszont, hogy megegyezzen egymással a Fideszen kívüli univerzum, egy év is kevés. Mit gondoltak, hogy nem kell dolgozni, mert az idő majd megoldja a dolgokat?

Az ellenzéki szerencsétlenkedés pont olyan, mint az esküvő előtti hármas szex

2019. 04. 11.
Ha a törékeny hamóniába belerondít egy második párt, amitől előzőleg elhatárolódott az ember, akkor rögtön elgondolkodik, hogy valóban fennáll-e az értékközösség közte és választottja között.

A francia filozófusceleb idejött bemutatni, milyen a neolib demokráciapornó

2019. 04. 10.
Idejön a magyar ugarra Bernard Henri-Lévy, aki nemcsak a magyar értelmiség, hanem a magyar demokrácia szóvivőjének képzeli magát, miközben teljesen bedőlt Orbán retorikájának.

összesen: 421 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11