+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Az e' heti Tsúfos Tükör be-mutattya, mint voltak a' követek látogatásai a' régi idők királyainál.
Jóllehet, Karácsony Gergely vétkei 's múlasztásai eddig is igen számosak valának, de a' Tsúfor Tükör birtokába került kép tanúsága szerint része volt a' magyar történelemnek egy tragicus eseményében is.
A Tsúfos Tükör huszadik számában meg-mutatkozik, hogy kotsmázással, dorbézolással 's dínom-dánommal kísérti meg a' Gonosz, a' fene védetségi kártya pedig tsak a jámborságtól s' a' józanságtól védhet meg.
A legújabb Tsúfos Tükörből kiderül, miket mesélünk majd negyven év múlva 2021-ről csillogó szemű unokáinknak.
A szocialista állam és annak művészete militánsan ateista volt, ám ahogyan ezt promoválták, az egyfajta vallási, kultikus jelleget vett fel. Illés Áron, a Tsúfos Tükör szerzője erre az ellentmondásra utal szobraival. Mutatjuk, hogyan!
A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.
A Tsúfos Tükör ezzel a különszámával az elmúlt napok nagy, és fontos közéleti eseményét, a ferencvárosi BLM-szobrot vizsgálva kíván áldott húsvétot mindenkinek.
Nem a' corona-virus az első fertelmes ragály, mi Europát kínozta, 's mellyel szemben alkalmatos antidotumot kellett találni.
Kitsiknek 's nagyoknak okulására. Tsúfos Tükör #15!
Mint azt sok szép tragoediákból meg-tudhattuk, régen sem volt Ángliában gyötrelmektől mentes a' királyi ház élete, 's e' história azt mutattya, hogy ma sem lett a Sors kegyesebb irántuk.
Lám, mindent megpróbált a derék Orbán, de nem lehet segíteni annak, a' ki maga is nem akarja.
Rettenetes tsudák estek meg, a Gonosz bélyegével kérkedők ingerlik 's gúnyolják az igazakat.
Lám, elfelejtettek, nagy az én bánatom, pedig régen dúlok már Magyarországon.
Ős-atyáink 's népünk eredettyének fel-kutatása nem várt nehézségekbe ütközik.
A' HétköznaPITSAlódások punkus-banda musikálása után a' bohótz kopaszok által rútúl megveretett. De vajjon e' história ennyiben marad-é?
Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.
Nagy tsudálkozással nézte mind a’ világ, mint ostromlották meg a’ Capitoliumot. De nézzük, mint ír erről Homér, újonnan fel-fedezett töredékiben!
Ennél szebb évkezdést elképzelni se nem tudunk, se nem akarunk. Úgyhogy boldogat!
Látá ez ország népe az jó Szájer Jósefnek veszésit, melly mint az ég-zengés, nagy dérrel-durral esék közibénk. Nem is lesz a’ magyarnak egy ideig olly ügye, mi ekkora lármát tsapjon, jól-lehet, képzelni tudna hasonlót – akár a másik oldalról is. Ezt tevé meg a Tsúfos Tükör az e’ heti rajzzal, mellyel egyben a’ Kedves Olvasónak kíván boldog karátsont!
Itt a vakcina hazai előhírnökeként a legújabb rajz!
Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!
Az Azonnali heti tsúfos tükre ismét jelentkezik: ezúttal egészen az ókori Washingtonig repülünk vissza a történelembe!
Ez a’ Tsúfos Tükör, mely a’ jó-kedvnek istápja, ’s kímélet nélkül való ostora mind a’ kevély hatalmasságoknak, ’s meg-általkodott rosszaknak, mellyek e’ Hazát ’s a’ Világot fenyegetik; minden héten újabb tréfás rajz képiben. Mert semmi nem rontya el úgy a Gonosz erejét, mint-ha azt ki-nevetik.