+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Rasszista botrányok miatt hullanak az Európa-párti brit párt EP-képviselőjelöltjei

2019. 04. 25.
Az egyik román zsebtolvajokról tweetelt, a másik arról, hogy fél a fekete nőktől.

Kire szavaz Schiffer András?

2019. 04. 24.
Szél Bernadett volt pártja, az LMP helyett az MSZP-vel közös listán induló Jávor Benedeket nevezte meg a zöld ügyek támogatójaként. De mit szól ehhez Schiffer András, a politikától visszavonult LMP-alapító? Offshore bíróságokról, Macron magyar hangjairól és az Unicum-ivásról is beszélt Schiffer az Azonnalinak.

Leállítaná a Németország által promotált Északi Áramlat 2 építését a német csúcsjelölt

2019. 04. 24.
Az Európai Bizottság elnöki székére pályázó Manfred Weber szerint az EU érdekeivel ellentétes a már jórészt elkészült orosz-német gázvezeték.

Ha a Fidesz nem változtat, ki kell őket tenni a Néppártból – lengyel PO-s képviselő az Azonnalinak

2019. 04. 23.
A legnagyobb lengyel ellenzéki párt EP-képviselője, Róża Thun a magyar ellenzéknek is adott egy tanácsot: egyesüljenek! Miniinterjú az Azonnalin!

A Kúria is elmeszelte a TV2-t, amiért csak a Fidesz leadott aláírásairól számolt be

2019. 04. 23.
A TV2-nek nemcsak arról kellett volna beszámolnia, hogy a Fidesz összegyűjtötte az EP-listaállításhoz szükséges aláírásokat, hanem arról is, hogy ez a Jobbiknak és a Momentumnak is sikerült.

Felismerik-e az LMP EP-listavezetőjét a saját szülővárosában?

2019. 04. 23.
Elkísértük egy napra kampányolni Vágó Gábort, az LMP EP-listavezetőjét, akinek Lajosmizsén a helyi lángosos jelentette konkurenciával, szülővárosában, Kecskeméten pedig az emberek közönyével kellett megküzdenie. De mit szóltak hozzá Békéscsabán, és mi motivál egy átlagos LMP-aktivistát? Ez is kiderül a videónkból!

A háttérbe szorított Sógor Csaba piszkálgatni kezdte az RMDSZ-t

2019. 04. 22.
Az erdélyi párt EP-listáján nem befutó helyre került EP-képviselő úgy véli, hogy túl nemzeti volt, és ezzel szembement a RMDSZ irányával, ezért került háttérbe. Közben az RMDSZ nem fogja támogatni az újabb kormányátalakítást, egyrészt, mert fölösleges, másrészt, mert lehetséges, hogy a szocdemek népszerűségének zuhanása kihathat a magyar párt EP-választási eredményeire is. Sógor szerint az RMDSZ eleve közösen kormányoz a PSD-vel.

Művészettörténeti értékű plakátokkal kampányol a berlini AfD

2019. 04. 20.
A szélsőjobboldali párt fővárosi szervezete szerint az európaiak az AfD-t választják. Ezt pedig az európai kultúrtörténetből vett festmények átértelmezésével igazolja a párt egy valóban ötletes és szellemes plakátkampány keretében.

Juncker szerint Merkel kifejezetten alkalmas lenne EU-s vezetőnek

2019. 04. 20.
Az Európai Bizottság leköszönő elnöke szerint sose lesz olyan, hogy Európai Egyesült Államok.

Az Európai Parlament nem egy stand up show, üzente az LMP-s listavezető Puzsérnak

2019. 04. 18.
Vágó Gábor LMP-s EP-listavezető mindenkit meg akar győzni, aki elbizonytalanodott az LMP-vel kapcsolatban, így Puzsér Róbertet is, aki a Kétfarkúakra akar szavazni májusban.

Puzsér Róbert a Kétfarkú Kutya Pártra fog szavazni az EP-választáson

2019. 04. 18.
Puzsér Róbert budapesti főpolgármester-jelölt szerint a Kétfarkú Kutya Párt egy olyan csoda, amitől ő rögtön Dániában érzi magát. A párt képviselői örülnek a hírnek, de Puzsér főpolgármester-jelöltségét például azért nem tudják támogatni, mert programjában nem szerepel a Gellért-hegyre telepítendő IV. Béla energianyelő.

Az utolsók között végül az LMP-nek is összejöttek az aláírások az EP-választásra

2019. 04. 16.
„Az LMP soha nem arról volt híres, hogy megfújunk egy kürtöt, és akkor menetoszlopokba rendeződve elindulnak az embereink” – ezzel magyarázta Keresztes László Lóránt a tempót.

Le Penék elsorvasztanák az Európai Bizottságot

2019. 04. 16.
Hétfőn mutatták be a programjukat Strasbourgban, de nem került szóba sem az EU, sem az eurózóna elhagyása. Azért bőven vannak érdekességek így is.

Kire szavaznak a független országgyűlési képviselők az EP-választáson? Körbekérdeztünk!

2019. 04. 16.
Van, aki a Momentum és Jávor Benedek között vacillál, és van, aki el sem megy szavazni az EP-választáson. Kikérdeztük a független politikusokat a dilemmáikról!

Itt a legvalószínűbb forgatókönyv Merkel leváltására

2019. 04. 16.
Régóta spekulálnak azon Németországban, hogyan és mikor váltja Angela Merkelt a kancellári székben a kiszemelt utód, Annegret Kramp-Karrenbauer. Itt egy többek által is megerősített forgatókönyv!

Ha Gyurcsány a feleségét teszi az EP-lista élére, az nem nepotizmus?

2019. 04. 15.
A Demokratikus Koalíció vasárnap bemutatta EP-programját, mi pedig arra voltunk kíváncsiak, mi teszi Dobrev Klárát alkalmassá a lista első helyére. Azt is megkérdeztük a DK szimpatizánsaitól és politikusaitól, hogy ha Orbánról mindig azt mondják, a családjának kedvez, akkor így nem fogja-e a nepotizmus vádja érni Gyurcsány Ferencet? Videó a DK kampánynyitójáról.

EP-választás: már a kétfarkúaknak is összejött a húszezer aláírás, de tovább gyűjtenek

2019. 04. 15.
Hozzávetőlegesen ezer passzivista segíti a kétfarkúak kampányát, akik egészen a gyűjtési időszak végéig, április 23-ig az utcákon fognak maradni.

Ha a pénzt elfogadjuk, tessék szavazni! Így kampányolnak a Fidesznek a Vajdaságban

2019. 04. 15.
A multikulti csődjével ijesztegetve és az erős nemzet ígéretével kampányol a Fidesznek a szerbiai magyarok körében a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ), miközben ők maguk is egy multikulti régióban élő kisebbség. Akkor hogy is van ez? És mit szólnának hozzá, ha a szerbek kampányolnának az erős nemzetállamnak? Hogy megtudjuk, elmentünk egy kampányfórumra Újvidéken, ahol most először szavazhatnak az EP-választáson az ottani magyarok.

Az erdélyi magyarok úgy viselkednek, mintha nem lennének román állampolgárok! Cătălin Ivan az Azonnalinak

2019. 04. 15.
Mi a baj azzal, hogy a romániai magyarok ki akarják tenni a magyar zászlót? Mit kéne tanulnia Orbán Viktortól a román politikusoknak? Az Azonnali meginterjúvolt egy igazi „magyarfaló” román EP-képviselőt, aki arról lett híres, hogy Dan Tanasăval együtt irodát nyitott a székelyföldi románok ellen elkövetett állítólagos visszaélések miatt. De milyen Európát szeretne Cătălin Ivan?

Milyen poszton térjen vissza Bajnai Gordon?

2019. 04. 12.
Ha úgy alakul, hogy tud tenni valamit valamilyen poszton, akkor azt meg fogja tenni – nyilatkozta Bajnai Gordon. De hova térjen vissza?

Elárulták az Európai Szocialisták, miért rágtak be a román szocdemekre

2019. 04. 11.
Tényleg a román jogállamért aggódnak, és nem az a politikai számítás vezérli őket, hogy a Néppárt is felfüggesztette a Fideszt, írták az Azonnalinak.

Egy román nyugdíjas ötszáz kilométert sétált, hogy szavazásra buzdítson az EP-választáson

2019. 04. 11.
Mihai Manolea szerint ha ő tudott sétálni ennyit, akkor más románok is el tudnak sétálni a szavazófülkéig.

Teljesen logikus, hogy most veszik össze az ellenzék az önkormányzati választáson

2019. 04. 11.
Irracionálisnak tűnik, hogy az ellenzék pont most, az EP-választási kampány nyitányaként gyilkolja egymást az őszi önkormányzati választási pozíciók miatt. Ám ha az újabb izmozást az EP-választás részeként nézzük, máris sikerült értelmet találni ott, ahol látszólag nincs. A kulcsszó: mozgósítás.

A brit konzervatívok nagyon megszívják, ha EP-választásokat kell tartani Nagy-Britanniában

2019. 04. 10.
A Munkáspárt bőven megnyerné a választásokat, de erősek az euroszkeptikusok is.

Az EP-választás után dől csak el, ki lesz az európai főügyész

2019. 04. 10.
Március óta halasztják a döntést. Az Európai Parlament Laura Codruţa Kövesi volt román korrupcióellenes főügyészt akarja, az EU román elnökség alatt álló Tanácsa a francia Francois Bohnert-t.

Mussolini dédunokája fasiszta színekben akar európai parlamenti képviselő lenni

2019. 04. 10.
Egy Mussolini már ül az Európai Parlamentben. Alessandra Mussolinivel, az olasz diktátor unokájával ellentétben azonban Caio Giulio Cesare Mussolini, a diktátor dédunokája nem a jobbközép, hanem a fasiszták színeiben akar bejutni a parlamentbe.

Az EP-választás az ellenzék nagy és nagyon elfuserált lehetősége

2019. 04. 09.
A magyar ellenzék nem vette észre, mivel nem is célja, hogy Orbánt ezen az EP-választáson meg lehetett volna ütni. Nem kiütni, de adni neki egy olyat, ami fáj, ami után leáll a csépeléssel, és a továbbiakban kettős fedezék mögül bokszol.

A Híd alelnöke kimagyarázza az Azonnalinak a magyar himnusz betiltását

2019. 04. 09.
Dolgoznak egyáltalán a Híd-Most képviselői, vagy mégis hogyan szavazhatták meg a magyar himnusz betiltását? Mik lesznek ennek a következményei a pártban? Mi lesz, ha se az MKP, se a Híd nem jut be az Európai Parlamentbe májusban? Ravasz Ábel, a párt alelnöke válaszol az Azonnalinak, és azt is elmondja, miért örül annak, hogy hitleres videó készült a bakijukból.

Tőkés Lászlóék lapja jobbikos portál tartalmával segít karaktergyilkolni a Fidesz fő szövetségeseit Erdélyben

2019. 04. 09.
Jobbikos lap Soros-ügynöközte le az RMDSZ listavezetőjét, és ebbe beleállt Tőkés László Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsának lapja is. És nem csak ők!

A Fidesz, a Momentum és a Jobbik már össze is gyűjtötte az EP-választáshoz szükséges aláírásokat

2019. 04. 08.
Húszezer támogató aláírás kell ahhoz, hogy egy párt el tudjon indulni az EP-választáson. A Fidesz, a Momentum és a Jobbik egy hétvége alatt össze is gyűjtötte ezeket.

összesen: 280 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10