+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Ha a Fideszt ki is zárják a Néppártból, a KDNP maradhat

2019. 03. 20.
A KDNP-re nem vonatkozik a szerda délutáni néppárti szavazás, így ha a Fideszt ki is zárják, ők maradhatnak, tudta meg az Azonnali a Néppárt sajtóosztályától és Harrach Péter KDNP-s frakcióvezetőtől. Az ügy pikantériája, hogy ez a KDNP-n belül sem tiszta mindenkinek: például a kormányszóvivő Hollik Istvánnak fogalma sem volt erről. De kilépne-e a KDNP az Európai Néppártból, ha kizárják a Fideszt? Erre a kérdésre Harrach Péter nem adott egyértelmű választ.

Momentumos jelölt is bekerült az európai liberálisok kampányarcai közé

2019. 03. 20.
Az „Európa Csapat” teljes névsorát csak holnap hozzák nyilvánosságra, de az már biztos, hogy a momentumos Cseh Katalin is köztük van.

Nincs még kampányidőszak, ezért nem dönthet a Soros-Juncker plakátokról az NVB, mondta ki a Kúria

2019. 03. 19.
Hiába tett kifogást a Párbeszéd a kormány Sorost és Junckert ábrázoló plakátjai miatt, az NVB után a Kúria is megerősítette: az NVB-nek nincs jogköre dönteni az ügyben, mert még nem kezdődött el a hivatalos kampányidőszak. Úgy tűnik tehát, hogy az EP-választás előtti ötvenedik napot megelőző kampányolás jogilag légüres térben folyik.

Mussolini unokája szerint Orbán menekültpolitikája önző és szélsőséges

2019. 03. 19.
A strasbourgi Európai Parlament képviselői bárjában értük el Alessandra Mussolinit, aki a Berlusconi-féle Forza Italia színeiben ül az Európai Néppártban. Benito Mussolini unokáját kérdeztük a nevéhez való viszonyáról és európai kérdésekről is. Szerinte Macron francia elnök valójában Európa-ellenes, de kritikus a populistákkal és a szuverenistákkal szemben is. Ezek közé sorolja Orbánt is, amiért önző módon nem segít a menekültkérdésben, a Néppártból viszont nem zárná ki a Fideszt. Interjú.

EP-választás: elutasították a Momentum nyilvántartásba vételét

2019. 03. 18.
Nem sikerült a Momentumnak nyilvántartásba vetetnie magát. Hogy miért, azt másképp tudja a párt EP-listavezetője és másképp a sajtóosztálya.

Sztrájk, közös EP-lista, O1G: így tüntetett az ellenzék március 15-én

2019. 03. 15.
Transzparensekben meglehetősen szegény volt az ellenzék március 15-i budapesti tüntetése. Egymás mellett lengett a DK-s és jobbikos zászló, a tömegben pedig egy csoport közös európai parlamenti választási listát követelt. Az Azonnali fotóriportja a rendezvényről.

Megszavazta a brit parlament: kérik a brexit elhalasztását

2019. 03. 14.
És az is biztossá vált, hogy nem lesz második népszavazás.

Habzó szájú magyarellenes hőzöngő vezeti a legnagyobb román ellenzéki párt EP-listáját

2019. 03. 14.
Kész van a Nemzeti Liberális Párt EP-listája, és úgy tűnik, a magyarellenes újságíró mellett két erdélyi város polgármestere is Brüsszelbe megy.

Titkolózó európai progresszív klub akadályozná meg a néppárti Weber bizottsági elnökségét

2019. 03. 14.
Levelet küldött a balos és zöld csúcsjelölteknek a Progresszív Kaukusz, amely azt nem árulja el, hogy kik a tagjai az EP-ben, de szerintük Manfred Weber a szélsőjobbal kokettál.

Orbán szlovén barátai kilépnének a Néppártból, ha kirúgják a Fideszt

2019. 03. 14.
Új szövetséget építene a Fidesszel a Szlovén Demokrata Párt, ha az Európai Néppárt nem békül Orbánékkal.

Macront vagy a liberálisokat választja a Momentum? Fekete-Győr András válaszol

2019. 03. 13.
Elég meredeknek érezné Fekete-Győr András, ha Macronék és az ALDE jövőbeli pártszövetsége gajra menne azért, mert egy multinacionális cég 12 ezer eurós támogatást adott az ALDE-nak.

Macronék dobják az ALDE-t

2019. 03. 13.
A génmódosított vetőmagok előállítása miatt sokat kritizált Monsanto finanszírozta az ALDE-t, aminek ürügyén Emmanuel Macronék kijelentették: nem fognak csatlakozni a liberális frakcióhoz az EP-ben.

Monsanto, Uber, Google, Walt Disney: mindannyian anyagilag támogatják az európai liberális pártcsaládot

2019. 03. 12.
Marine Le Pennek igaza volt: az európai liberálisokat összefogó ALDE jelentős támogatásokat kap multinacionális cégektől, így például a génmódosított élelmiszereket előállító Monsantotól.

Sebastian Kurz európai embere szerint Trócsányi László nem lehet EU-biztos

2019. 03. 12.
Othmar Karas, az Osztrák Néppárt európai parlamenti listavezetője az Azonnalinak is megerősítette: Trócsányi László a politbürózó beszólása után végleg alkalmatlan egy EU-biztosi posztra.

Melyik CEU-s tanszéket finanszírozzák a bajorok?

2019. 03. 12.
A német tartomány beszállna az egyetem megmentésébe. De melyik tanszékre küldjék az eurót? Ez a hét kérdése. Szavazz!

Weber ajánlatot tesz: Bajorország finanszírozná a CEU egyes tanszékeit

2019. 03. 12.
Manfred Weber néppárti csúcsjelölt azt javasolja, hogy a bajor állam szálljon be a CEU „megmentésébe”.

Indul az EP-választáson a száműzetésben élő katalán vezető

2019. 03. 10.
Carles Puigdemont szerint itt az ideje, hogy nemzetközi szintre vigyék Katalónia függetlenségének ügyét.

A román progresszívak vagy nagyon bénák, vagy csúnyán megszívatták most őket

2019. 03. 08.
Szövetséget szerettek volna az EP-választásokra, de a hivatalos iratokon nem stimmel a pártelnökök neve. Sőt, a román széljobberek egyenesen halott elnökkel akartak szövetséget létrehozni.

Mennyire van messze a Fidesz-kizárás? Mutatjuk a néppárti erőviszonyokat!

2019. 03. 08.
Leginkább a még hezitáló német, spanyol és lengyel pártokon fog múlni a Fidesz sorsa az Európai Néppártban, de a kormánypártnak is vannak erős szövetségesei.

EP-választás: lehalt az NVI kommunikációs rendszere az országos technikai próbán

2019. 03. 08.
A választási irodák tagjai nem tudtak bejelentkezni abba a rendszerbe, amin keresztül jelezhetik problémáikat az informatikusok felé. Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke tehát nem véletlenül beszélt nemrég az informatikai rendszer finomhangolásának szükségességéről.

Ha kizárják a Fideszt, minden eddiginél mocskosabb kampány kezdődik

2019. 03. 07.
Orbánnak az euroszkeptikusok sem fogják elfelejteni, hogy a német gazdasági lobbi milyen rövid pórázon tartja, és hogy az iszonyatos méretű lopásaival mennyire zsarolható.

A Magyar Nemzet mutatja az utat: a Fidesz hagyja a fenébe a Néppártot!

2019. 03. 07.
A lap „felszólította” Orbán Viktort, hogy álljon a „bevándorlásellenes erők” élére, mert a Néppártot már úgyis menthetetlenül megfertőzte a liberalizmus.

Manifeste pour une réunification écologique de l’Europe

2019. 03. 06.
Gábor Kardos explique dans une lettre ouverte addressée a M. Lamberts pourquoi les Verts européens n'ont pas à s'inquiéter d'une éventuelle coopération entre LMP et Jobbik. Il appelle les Verts à se débarasser de l'héritage colonial de l'Europe occidentale dont les Verts font aussi parts.

Der Standard: Az EP-választás előtt nem akarják kitenni a Fideszt a Néppártból

2019. 03. 06.
Nem akar botrányt az EP-választások előtt a Néppárt vezetése, mert az veszélyeztetné Manfred Weber megválasztását az Európai Bizottság elnökévé.

Hogyan engesztelje ki a Fidesz a Néppártot?

2019. 03. 05.
Március 20-ig még rengeteg idő van, hogy a Fidesz kiengesztelje az Európai Néppártot. Hogyan fogjanak neki? Ez a hét kérdése az Azonnalin.

Panaszkodik a francia ellenzék: túl sokat szerepel a tévében Macron

2019. 03. 01.
„Normális egy demokráciában az, hogy egy vezető arra használja a televíziót, hogy igazolja a politikáját?” – kérdezte egy ellenzéki képviselő.

Szedheti a cókmókját a legrosszabb szóviccet elsütő magyar EP-képviselő

2019. 03. 01.
Sógor Csaba tizenkét évet volt képviselő, de a „Szar-gentiniről” fognak rá leginkább emlékezni.

A brit választók keményen büntetnék a UKIP-et, ha szavazniuk kellene májusban

2019. 02. 28.
Ha halasztódik a brexit, akkor választaniuk kell a briteknek a májusi európai parlamenti választáson. De hogy voksolnának?

Vágó: Puzsér kirakja az asztalra a zöld programot, akár a csizmájával együtt

2019. 02. 27.
Az LMP EP-listavezetője szerint átláthatóvá kell tenni a közvéleménykutató-cégeket, mert sokan nem mérik, hanem befolyásolják a közvéleményt pártérdekek szerint.

Lengyel EP-kampánystart: kormánypárti lista erős emberekkel vs. széles ellenzéki összefogás

2019. 02. 25.
Hétvégén elindult Lengyelországban az EP-választási kampány. A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) amellett, hogy bejelentette EP-listáját, amelyen nagyrészt a párt legismertebb arcai szerepelnek, kongresszust is tartott, amelyen újabb nagyvonalú jóléti intézkedéséket ígért be. A hónapok óta körvonalazódó széles ellenzéki összefogás is megalakult hivatalosan Európai Koalíció néven. Sőt, már Donald Tusk jelenlegi Európai Tanács-elnök is nyíltan beszélt a visszatérésről.

összesen: 280 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10