+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Puzsér az előválasztásról: Ez Orbán Viktor számára is megnyugtató eredmény

2019. 06. 26.
Az ősszel teljesen függetlenül induló egykori LMP- és Jobbik-jelölt szerint ezt a választást is a NER nyerte, és mivel nem tud választani Karácsony Gergely és Tarlós István között, el kell indulnia a polgármesterségért.

Karácsony nagyot nyert az előválasztáson

2019. 06. 26.
Karácsony Gergely magabiztosan, 49 százalékkal megnyerte a budapesti előválasztást. Kálmán Olga el se ment az eredményhirdetésre.

Kellett ez az előválasztás nagyon

2019. 06. 26.
Az előválasztással az ellenzék tematizálni tudta a közéletet, megjelent a köztereken, mozgósította híveinek egy részét. Egy innovatív megoldással van dolgunk, amellyel a nyugat-európai pártok és mozgalmak is még csak most ismerkednek. Ha valóban mindenki tartja magát a megállapodásokhoz, akkor ma kiderülhet: ki fogja októberben elzavarni Tarlós Istvánt. Mert hogy el kell zavarni, az nem kérdéses.

Csernobil, Sisi királyné, előválasztás: a Wikipédia szerint ez érdekli a magyarokat

2019. 06. 26.
Egyre többen érdeklődnek az elmúlt napokban az előválasztás, illetve Csáky Attila pornószínész iránt a netes enciklopédián.

A no go-zóna, amibe 62 ezren belementek

2019. 06. 26.
Közjogilag az előválasztás nem számít választásnak, szóval a választásokra érvényes törvényi garanciák sem érvényesülnek. Lehet erre mondani, hogy a rendes választáson meg „jaj, dúl az orbáni diktatúra”, de az előválasztáson ettől még miben bízzunk? Az ellenzéki pártok gentlemen's agreementjében? És hol vannak hozzá a gentlemanek?

Nem félnek a budapestiek, hogy átverik őket az előválasztással?

2019. 06. 25.
Miért tartották fontosnak, hogy részt vegyenek az előválasztáson? Elhiszik-e az ellenzéki pártoknak, hogy ígéretükhöz híven valóban visszaléptetik a jelöltjeiket a győztes javára? Simán leszavaznának-e az előválasztás győztesére, bárki lesz az? Erről kérdeztük a budapesti előválasztáson szavazókat a Móricz Zsigmond körtéren. Videó.

Ezért fontos az önkormányzati választás

2019. 06. 25.
Ősszel olyan hangadókat lehet választani, akik elkezdik a parasztok érdekeit képviselni ott, ahol a mindenhonnan az utolsó dollárt is begyűjteni akaró kormány simán megbénítja a saját belvárosát egy filmforgatás miatt.

Megvan az ötvenezer választó, érvényes lesz a budapesti előválasztás

2019. 06. 25.
Szerdáig lehet még szavazni, de már most összegyűlt a kellő számú budapesti előválasztó.

Gyurcsány: Klára a 12 DK-s képviselő egyike. Se több, se kevesebb

2019. 06. 25.
Gyurcsány-e még a főnök a DK-ban és a családban, azután, hogy a felesége, Dobrev Klára láthatóan a kezébe vette a párt előválasztási ügyeit? Megkérdeztük!

Előválasztás: Alföldi Róbert kiállt Karácsony Gergely mellett

2019. 06. 25.
A politika mégiscsak egy szakma, indokolta Alföldi Róbert, hogy miért Karácsony Gergely támogatására buzdít a budapesti ellenzéki előválasztáson.

Gyurcsány: Szevasz! Gyerünk! Nyomod? Jól nyomjuk! Na még egyet! A hétszázát! Rohadt jók vagyunk!

2019. 06. 24.
Megcsináljuk, drágám? Vágatlan, kordokumentum-értékű felvétel a Móricz Zsigmond körtérről! Azt mondja, hogy...

KFG: Az eddigi politika folytatása lesz, ha Kálmán Olga a főpolgármester-jelölt

2019. 06. 24.
A Momentum főpolgármesterjelölt-jelöltjével sétálgattunk kicsit a Boráros téren, hogy kiderüljön, miért nem einstandolás előre bejelenteni, hogy az önkormányzat féláron vesz lakásokat, mi lenne a bulinegyeddel, mi az a fura fehér foltos képe, és tudja-e majd teljes szívvel támogatni az ellenzéki jelöltet.

Hányan vettek részt eddig a budapesti előválasztáson?

2019. 06. 24.
Az eddigi adatok alapján úgy tűnik, simán meglesz a célként kitűzött ötvenezer szavazat. Kattints, és elmondjuk, hogy áll most az előválasztás!

Egész jó volt politikát játszani az ATV ellenzéki vitaműsorában, egyszer élesben is kipróbálhatnánk

2019. 06. 23.
A budapesti ellenzéki előválasztás három résztvevője feszült egymásnak vasárnap este. Annyira nem mentek neki egymásnak, a tét sem egyértelmű, de még ennyit sem láthattunk a tévében 2006 óta.

Karácsony: Gyurcsányt nem én rehabilitáltam, hanem a választók

2019. 06. 22.
Kiderült volna a zuglói parkolásmutyi akkor is, ha nem kezd el ezzel foglalkozni a nyilvánosság? Lehet-e Gyurcsánnyal leváltani Orbánt, és ha igen, érdemes-e? Megérte-e szétrobbantani az LMP-t? Miért nem vág vissza Gyurcsánynak, aki szinte naponta szólogat be neki? Karácsony Gergely, az MSZP-P főpolgármester-jelöltje elmondja. Videó.

A parkolást csak az egész közlekedési rendszerrel együtt lehet megreformálni

2019. 06. 21.
El kell érni, hogy csak azok az utazások jöjjenek létre Budapesten (és agglomerációjában), amelyek társadalmi haszna nagyobb, mint az egyéni költsége. Ehhez a parkolóhelyek csökkentésére és egy használatarányos útdíj bevezetésére van szükség.

Alig valaki akar online szavazni a budapesti előválasztáson

2019. 06. 20.
A választókorú lakosságnak mindössze 0,3 százalékát érdekli az online szavazás. De persze lehet személyesen is szavazni, mégpedig csütörtöktől!

Te kire szavaznál a budapesti előválasztáson?

2019. 06. 20.
Kálmán Olga? Karácsony Gergely? Kerpel-Fronius Gábor? Ez a hét kérdése az Azonnalin, szavazz!

Karácsonyék megpróbáltak meghekkelni egy online közvélemény-kutatást, most meg letagadják

2019. 06. 18.
Párbeszéd-szimpatizánsoknak küldték ki az IDEA Intézet online felmérését, mert szerintük az nem közvélemény-kutatás. Az IDEA szerint viszont igen.

Kilépett az LMP-ből a párt budapesti elnöke, Moldován László

2019. 06. 18.
Szerinte ugyanott tartunk, mint tíz éve: a politikát Gyurcsány és Orbán harca uralja. Az LMP kudarca, hogy ezt nem sikerült meghaladni.

Jól hangzik a közlekedési alapjövedelem Karácsonytól, de sehogy se jön ki a matek

2019. 06. 18.
Karácsony Gergely a minap két olyan ötletet is bedobott az előválasztási kampányban, amelyek kifejezetten költségigényesek. Honnan lenne meg a pénz a közlekedési alapjövedelmre és a bérlakásprogramra, és valóban megérné-e ez a budapestieknek? Mit lehetne tenni ehelyett?

Miért a Fidesz módszereit másolják a budapesti előválasztáson?

2019. 06. 18.
A budapesti előválasztási módszer miatt sokaknak már megint úgy érdemes szavazni, hogy a számukra legkedvesebb jelölt helyett egy kicsit kevésbé szimpatikus jelölt mellé húzzák be az X-et, csak azért, hogy a legkevésbé szimpatikus jelöltnek kevesebb esélye legyen nyerni. Ezt a demoralizáló játékot idáig csak a Fidesz játszatta az ellenzéki szavazókkal, most az ellenzék is beállt a sorba.

Közlekedési alapjövedelmet és új erdőt ígér a budapestieknek Karácsony

2019. 06. 17.
Karácsony Gergely háttérbeszélgetést tartott újságíróknak, ahol nem csak a programja, hanem az is szóba került, hogy hogyan érez Kálmán Olga főpolgármester-jelölti indulásával kapcsolatban, na meg az is, hogy visszavándorolnak-e azok az MSZP-Párbeszédhez, akik az EP-választásokon átszavaztak a DK-ra.

Ezeken a helyszíneken lehet majd szavazni az előválasztáson

2019. 06. 17.
Még 3 napig lehet online szavazásra regisztrálni az előválasztásra.

Tanuljuk már meg helyiértékén kezelni az előválasztást!

2019. 06. 17.
Az ellenzéki főpolgármesteri előválasztás politikatörténeti jelentőségű: ez lesz a rendszerváltás utáni első választás, amikor nem érdekel igazából senkit a fődíj, csak a saját maga stratégiai játszmái.

Félig már hatalomra is jutottam! Puzsér Róbert az Azonnalinak

2019. 06. 15.
Gyurcsány, Orbán vagy a „balliberális network” jelöltjével nincs alku, kellő garanciák mellett azonban a momentumos Kerpel-Fronius Gábor javára talán visszalépne Puszér Róbert független főpolgármester-jelölt, aki már azt is eredménynek tartja, ha a politikai osztály legalább olyasmit hazudik, amit az ő szájából loptak ki. Interjú a Sétáló Budapest programbemutatója után!

Kinek drukkol Hadházy, Szél és Márki-Zay az előválasztáson? Megkérdeztük!

2019. 06. 14.
Mit gondolnak az ismertebb pártfüggetlen politikusok arról, hogy kinek kellene nyernie az ellenzéki főpolgármester-jelölti címért zajló előválasztást? Az Azonnali körbekérdezett.

Puzsér Róbert utolsó esélye

2019. 06. 14.
A Fidesz-árvák után az EP-választások eredményeit elnézve létrejött a baloldal árváinak tömege is. Ez ma Magyarországon az egyetlen politikai tér, ahol vákuum alakult ki, ebben a közegben van valódi esélye Puzsér Róbertnek. Már csak bele kell kergetni őt a konfliktusokba.

Átnézve a programokat két komoly jelöltje van a főpolgármester-választásnak

2019. 06. 14.
Igenis fontos, mennyi és milyen minőségű munkát tett bele a jelölt az indulásba. Ez az egyik kulcsa annak, hogy miért ilyen erősek még mindig Orbán pozíciói és miért olyan gyenge az ellenzék.

összesen: 70 db | 30 db/oldal

1 2 3