Kevés étel robbant be annyira a világ gasztronómiájába az utóbbi évtizedekben, mint az elsősorban halalapú, sok helyen tengeri gyümölcsökből álló, perui eredetű céviche. Az üdítő friss ízéről, különleges pácolásáról ismert fogás Latin-Amerika egyik védjegye, olyan, mint Japánnak a szusi. Ma már Budapesten is letesztelhető.
Már hetek óta otthon vagy, home office-olsz, és már fogalmad sincs, hogy mit főzzél ahhoz, hogy ne minden nap ugyanazt edd? Karanténreceptekkel segít az Azonnali, politikusok adnak tippeket.
Orbán Viktor és Matteo Salvini bukott olasz belügyminiszter a nyilvánosságban országos cimborákként mutatkoznak. De tudják-e vajon Salvini hívei, hogy kicsoda Orbán, és elcserélnék-e Salvinit rá? Az olasz büszkeség napján ezen kívül a legfontosabb kérdést is feltettük, amit Rómában érdemes. Videó!
Milyen húsvéti menü kerül a politikusok asztalára az ünnepek alatt? Ki hogyan szereti a húsvéti sonkát? És melyik politikus tartja húsvét helyett a pészachot? Az Azonnali megkérdezte!
Európa erős emberei nagy bajban lennének, ha meginogna a hagyományos ételek és szokások által aládúcolt szellemi világrend. Jól tudja ezt Németh Szilárd Fidesz-alelnök is, aki a csepeli helyi újságban lassan klasszikussá váló sorozatban tanít a magyar és a közép-európai konyha legjavára. Mindig érdemes a Visztulába vizet önteni, ezért a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárának lengyel zsurekjét Varsó Stara Ochotájának egyik festői falanszterében főztük meg.
Az élet meg minden podcastban mesélte el Molnár B. Tamás, hogy a Toldy Ferenc Gimnázium diákjából hogyan lett belőle Magyarország „gasztropápája".