2020-as évek
Kardos Gábor
Ezért iszunk majd teljesen más borokat tíz év múlva, mint ma

A hagyományosan fehérboros területek vörösborossá válhatnak, a mai marketingtrend könnyed, gyümölcsös borai helyett egyre inkább nagyobb alkoholú, nagytestű borok jönnek majd. Ilyen lesz a borágazat a 2020-as években.

Dorosz Dávid
2020: a globális összeomlás küszöbén?

Ne maszatoljunk: a 2020-as évek sorsfordítóak lesznek. A világunk egyre melegebb, igazságtalanabb és veszélyesebb hellyé válik. Magyarország veszélyesen felkészületlen. A harc a jövőért már zajlik.

Kömlődi Ferenc
Transzhumanizmus vagy semmi: mit várok a következő évtizedtől?

Az emberi történelem során most jutottunk el először odáig, hogy a természetes evolúcióból – ha akarjuk – továbbívelő, gépekkel összefonódó saját evolúciónk uraivá válhatunk. Mindez csupán szabad választásunk kérdése.

Ésik Sándor
Újra beléptünk a szorongó ember korába

Kihalni nem fogunk, nagy nehézségeken átesni igen. A következő évtized végére minden embernek a Földön el kell fogadnia, hogy nem lehet egy tanulással egy életet letudni.

Vona Gábor
A poszthumanizmus hajnala

Az embernek tükörbe kell néznie és végre elismernie, hogy a természetben való kitüntetett helye a világ legdurvább történelmi hazugsága, amelybe beleringatta magát. Ez a mindannyiunk lelkében és elméjében dúló világháború.

Puzsér Róbert
Ez a lufi még fújható

A sodródásnak csak világháború, vagy olyan katasztrófa vethet véget, amelyről az emberiség egésze elhiszi, hogy a létében fenyegeti – ma azonban még sem az irracionális politikai és vallási gyűlölet, sem a klímakatasztrófa lehetősége nem éri el ezt a kritikus fokot.

Demeter Szilárd
Tizenkilencre cinkelt lapot

Amennyiben Nietzschének igaza van, és mi öltük meg Istent, akkor most épp az embert trancsírozzuk, és nyitott társadalom mérnökeinek ígérvénye szerint megpróbáljuk újra összerakni másmilyenként. Nem fog menni.

Kádár Barnabás
A 2020-as években már csak azt döntheted el, ki fog elnyomni

Az egyik rémisztő forgatókönyv a 2020-as évekre nézve az egységes internet megszűnése. Ez azért is veszélyes, mert a globális internetes közvélemény az egyik legfőbb gátja egy világháborúnak.

Mit hoznak a 2020-as évek?
Mit hoznak a 2020-as évek?

Új sorozat indul az Azonnalin: a 2020-as éveket alakító emberek mondják el, merre megyünk ebben az évtizedben.