Trumptól még a bevándorlásnál is jobban félnek a németek

2018.09.07. 09:09

A saját politikusaikkal sincsenek megelégedve. A terrorizmus viszont már jóval kevesebbeket aggaszt, mint tavaly.

Trumptól még a bevándorlásnál is jobban félnek a németek

Az amerikai elnök külpolitikája minden korosztályban az első helyen áll a németek aktuális félelmeit vizsgáló kutatás eredményei alapján.

A németek több mint kétharmada tart attól, hogy Donald Trump veszélyesebb hellyé teszi a világot

– mondta a felmérést végző intézet vezetője az AFP-nek. Szakértők szerint a félelmeket elsősorban Trump Németország elleni kirohanásai korbácsolták fel.

Forrás: R+V Versicherung – Info.Center

A második és harmadik helyen egyaránt 63 százalékkal a bevándorlás és az általa okozott társadalmi feszültségek állnak. Az R+V biztosító negyed százados történelemre visszatekintő kutatássorozatának idei adataiból az is kiderül, hogy

a Kelet-Németországban élőket a migráció még a világpolitikai folyamatoknál is jobban aggasztja.

A bevándorlás kérdése nem túl szignifikáns mértékben (2 százalékkal), de mégis megelőzi az amerikai elnök agresszív külpolitikája által kiváltott félelmeket.

Forrás: R+V Versicherung – Info.Center

Negyedik helyre 61 százalékkal a politikusok problémamegoldó képességével kapcsolatos félelmek kerültek. A politikusok teljesítményével való elégedettségre a felmérés külön is rákérdezett. Az eredmények letaglózóak: a németek 48 százaléka gyenge vagy elégtelen minősítést adna a döntéshozóknak.

A terrorizmus a tavalyi évhez képest 12 százalékot esve az ötödik helyen szerepel, noha az ezt megelőző két évben még az első helyen állt a rangsorban.

FOTÓ: Gage Skidmore

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek