Szelfizés közben esett le egy 120 méter magas szikláról egy diák Írországban

Szerző: Illés Gergő
2019.01.05. 20:43

A fiatal férfi nem élte túl a Moher-sziklákról való zuhanást. A szelfizés egyébként rendkívül veszélyes elfoglaltság, rengeteg turista életét követelte már.

Szelfizés közben esett le egy 120 méter magas szikláról egy diák Írországban

Tragikus, ámde bizarr balesetben vesztette életét egy diák az Írország egyik jelképének számító Moher-szikláknál:

szelfizés közbeden leesett az egyik szikla pereméről, majd 120 métert zuhanva életét vesztette

írja az Independent. A húszas éveiben járó férfi péntek délután szenvedte el a sajnálatos balesetet, holttestét pedig az ír parti őrség találta meg később, hogy aztán azt post-morten vizsgálatra a limericki egyetemi kórházba szállítsák.

A rendőrség szóvivője arról beszélt, „semmi nem utal arra, hogy más történt volna, mint egy tragikus baleset”. „Pár szemtanú nyilatkozatát meghallgatva arra következtethetünk, hogy az áldozat szelfit próbált készíteni, de elveszítette egyensúlyát” – tette hozzá a szóvivő.

A Moher-sziklák legmagasabb pontja 214 méterrel található a tengerszint felett, a lélegzetelállító látvány pedig ismert turistalátványossággá teszi a helyszínt – 2016 során másfél millióan látogatták meg a sziklákat. A tömegturizmusnak azonban veszélyei is vannak: a legtöbbször turistáktól zsúfolt part mentén rendkívül erős lehet a szélmozgás, így bárki könnyen elvesztheti az egyensúlyát – különösen az, aki az áldozathoz hasonlóan a szikla peremének háttal szeretne fotót készíteni magáról.

Egyébként a szelfizés közbeni halál korántsem annyira elszigetelt eset, mint gondolhatnánk:

februárban egy kínai nő lezuhant egy Sri Lanka-i vonatról, miközben magát fotózta; júniusban Portugáliában egy portugál kőfal követelte egy pár életét; október végén pedig egy ismert utazóblogger zuhant a mélybe az amerikai Yosemite Nemzeti Parkban. Ez csak pár példa a számtalan, szelfizéssel kapcsolatos halálhír közül, melyekre rengeteg példát találhatunk még az interneten. 

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek