Megelégelték a hamburgi gyerekek, hogy szüleik állandóan a telefonjaikat bújják

2018.09.08. 19:07

Több tucatnyi kisiskolás vonult az utcára, felháborodásukat nyomatékosítva.

Megelégelték a hamburgi gyerekek, hogy szüleik állandóan a telefonjaikat bújják

A gyerekek természetesen nem felügyelet nélkül, hanem a szüleik kíséretében vettek részt az észak-németországi nagyváros St. Pauli nevű negyedében tartott demonstráción – áll a Tageszeitung beszámolójában. Ez azonban nem vesz el semmit a kiállásuk hitelességéből. A felvonulást a 7 éves Emil Rustige kezdeményezte, akinek 

elege lett abból, hogy a szülők a gyerekeik helyett inkább az okostelefonjaikkal vannak elfoglalva, még a játszótereken is.

A gyerekeiket a tüntetésre elkísérő szülőket a lelkiismeret-furdalás is motiválta. Az egyik résztvevő apukája lánya felvetésére elismerte, hogy tényleg sok időt tölt a telefonjával. A férfi hozzátette, úgy véli, hogy a demonstráció jó lecke a gyerekeknek demokráciából.

Fotó: Twitter / StN_News – A tüntetés kezdeménezője, Emil édesapja nyakában.

A legfrissebb felmérések szerint a németek egyre kevesebb időt töltenek egymással, és a felszabaduló időt inkább a telefonjaikra fordítják. Az okostelefonok egyébként a német gyermekek körében is nagyon népszerűek. Egy helyi kutatás szerint a 4 és 13 év közötti gyerekek közel fele rendelkezik ilyen eszközzel.

FOTÓ: Twitter / ZDF Hamburg

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek