+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2020. január 7. kedd, 20:25
Az amerikai énekesnő Twitteren ment neki az amerikai elnöknek, mivel szerinte Trump az iráni tábornok kiiktatásával csak veszélybe sodorta az amerikaiakat.

Január 3-án az amerikai elnök, Donald Trump parancsára egy dróntámadásban kiiktatták Kasszem Szulejmáni iráni tábornokot, aki a Közel-Kelet egyik legnagyobb befolyással rendelkező személye volt, Iránban pedig az egyik legfontosabb politikai szereplő. A külpolitikai elemzők ezért is tartanak az események eszkalálódásától – annak ellenére, hogy az senkinek nem állna az érdekében – hiszen egy ilyen magas szintű ember kiiktatását nem szokták szó nélkül hagyni. (Hogy ki is az a Kasszem Szulejmáni, és mit jelent a halála a Közel-Keletre nézve, arról itt írtunk bővebben, míg Techet Péter véleményét itt, Illés Gergő gondolatait pedig itt tudod elolvasni az üggyel kapcsolatosan.) 

 

Azonban míg a politikusok és az elemzők együtt kongatják a vészharangokat, a politikához nem olyan közel álló celebek is megosztották véleményüket az ügyről, mint Kelemen Anna, vagy a kicsit jobban érintett amerikai énekesnő, Cardi B.

 

Az amerikai rapper még január 3-án Twitteren fejtette ki véleményét az amerikai dróntámadásról, amiben azt írta, hogy ugyan viccesek a harmadik világháborúról szóló mémek, de ez egy igazán komoly téma és

 

szerinte Donald Trump „eddigi leghülyébb döntése veszélybe sodorja az amerikaiak életét”, ezért aztán benyújtja a kérelmét a nigériai állampolgárságért.

 

A tweetjének nagy visszhangja lett, annyira, hogy a Nigériai Diaszpóra Bizottság elnöke, Abike Dabiri-Erawa válaszolt is neki. Elmondta, hogy az ajtó nyitva áll az énekesnő előtt – annak ellenére, hogy az énekesnő valószínűleg nem tervezi otthagyni New Yorkot, hogy Nigériába költözzön.

 

Cardi B egyébként eddig sem tartotta távol magát a politikától: még 2019 nyarán ült le beszélgetni Bernie Sanders-szel egy kampányfilm erejéig, ahol Sanders programjáról társalogtak. A beszélgetés után az énekesnő Instagramon beszélt pozitívan a vermonti szenátorról, illetve egy tweetben azt is kifejtette, hogy szerinte 2016-ban cserbenhagyták Sanderst, hogy végül nem ő lett a Demokrata Párt elnökjelöltje Trumppal szemben.

 

FOTÓ: Cardi B ļ YouTube

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

11 órás zárás ide vagy oda, a partivonatot aligha tudja megfékezni a kormány. De akkor mégis mi értelme van a korai zárásnak? Videó!

Az Európa Kulturális Fővárosa-program keretében a horvát tengerparti város egy toronyházára vörös üvegszilánkokból álló ötágú csillagot helyeztek ki.

Grafikonokon mutatjuk, hogyan terjed a járvány Magyarországon és a környező országokban.

Donald Tusk nem hiszi, hogy a Fideszt még meg lehetne győzni arról, hogy térjen vissza a néppárti elvekhez. És ami az EPP-elnök szerint nehezíti a dolgot: a pártok többsége lapít, mert a pártegységet félti.

Nagy a valószínűsége annak, hogy inkább emberi lustaság és tudatlanság áll a háttérben, mintsem a hatalom által irányított cenzúra és keresztényellenesség.

A franciaországi fertőzésszámok növekedése kihat a francia közvéleményre is: egy felmérés szerint hatalmas többség tartana elfogadhatónak egy legalább kéthetes (de akár hosszabb) teljes lockdownt.

Az október elsejétől életbe lépő szigorúbb szabályok a rendezvényeket, a maszkviselést és a vásárlást is érintik.

A hét kérdése

Két tévéinterjú, esszé, nyílt levél, egy uniós biztos lemondatása. Orbán Viktor még saját rajongóit is meglepte, hogy ennyire aktív lett a médiában. Mi folyik itt?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Vitatható ökopolitika Schiffer Andrással október 3-án.

Ezt is szerettétek

A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb.

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Twitter megosztás Google+ megosztás