+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2020. január 7. kedd, 20:25
Az amerikai énekesnő Twitteren ment neki az amerikai elnöknek, mivel szerinte Trump az iráni tábornok kiiktatásával csak veszélybe sodorta az amerikaiakat.

Január 3-án az amerikai elnök, Donald Trump parancsára egy dróntámadásban kiiktatták Kasszem Szulejmáni iráni tábornokot, aki a Közel-Kelet egyik legnagyobb befolyással rendelkező személye volt, Iránban pedig az egyik legfontosabb politikai szereplő. A külpolitikai elemzők ezért is tartanak az események eszkalálódásától – annak ellenére, hogy az senkinek nem állna az érdekében – hiszen egy ilyen magas szintű ember kiiktatását nem szokták szó nélkül hagyni. (Hogy ki is az a Kasszem Szulejmáni, és mit jelent a halála a Közel-Keletre nézve, arról itt írtunk bővebben, míg Techet Péter véleményét itt, Illés Gergő gondolatait pedig itt tudod elolvasni az üggyel kapcsolatosan.) 

 

Azonban míg a politikusok és az elemzők együtt kongatják a vészharangokat, a politikához nem olyan közel álló celebek is megosztották véleményüket az ügyről, mint Kelemen Anna, vagy a kicsit jobban érintett amerikai énekesnő, Cardi B.

 

Az amerikai rapper még január 3-án Twitteren fejtette ki véleményét az amerikai dróntámadásról, amiben azt írta, hogy ugyan viccesek a harmadik világháborúról szóló mémek, de ez egy igazán komoly téma és

 

szerinte Donald Trump „eddigi leghülyébb döntése veszélybe sodorja az amerikaiak életét”, ezért aztán benyújtja a kérelmét a nigériai állampolgárságért.

 

A tweetjének nagy visszhangja lett, annyira, hogy a Nigériai Diaszpóra Bizottság elnöke, Abike Dabiri-Erawa válaszolt is neki. Elmondta, hogy az ajtó nyitva áll az énekesnő előtt – annak ellenére, hogy az énekesnő valószínűleg nem tervezi otthagyni New Yorkot, hogy Nigériába költözzön.

 

Cardi B egyébként eddig sem tartotta távol magát a politikától: még 2019 nyarán ült le beszélgetni Bernie Sanders-szel egy kampányfilm erejéig, ahol Sanders programjáról társalogtak. A beszélgetés után az énekesnő Instagramon beszélt pozitívan a vermonti szenátorról, illetve egy tweetben azt is kifejtette, hogy szerinte 2016-ban cserbenhagyták Sanderst, hogy végül nem ő lett a Demokrata Párt elnökjelöltje Trumppal szemben.

 

FOTÓ: Cardi B ļ YouTube

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

New Yorkból nézve az évtized legfontosabb jelensége, hogy egyre több minden választ el minket egymástól, miközben a klímaválság ügye mégis nemzetközi tüntetéshullámot tudott kiváltani.

Elvileg Gyurcsány, majd a Pesti Srácok Youtube-csatornája letiltása miatt akár egy platformra is kerülhetnének, de a DK szóvivője eloszlatta a nagykoalíció reményét.

A magyar politikatörténetben először indul magyar párt politikusa külföldi választáson, külföldi pártszínekben – és rögtön kettő is!

Az új bevándorlási szabályok első részletei alapján egy egész magyar iparág fog megszűnni, a britek pontrendszert találtak ki ahhoz, kit engednek be magukhoz dolgozni.

Milanović elnöki beszédében az egységet hangsúlyozta, bár korábban Horvátország minden szomszédjával sikeresen összeveszett. Milyen elnök lesz?

Már nem arról beszél a magyar kormányfő, hogy milyen közel volt a Fidesz az EPP-ből való kilépéshez, inkább egy nagyszabású belső vitát kezdeményezne a jobbközép pártok európai családjában.

Írtak is egy nyílt levelet arról, hogy mennyire veszélyes a Fidesz-közeli háttéremberek szlovéniai médiaterjeszkedése, valamint Orbán legnagyobb szlovén szövetségesének hatalomra kerülése.

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Február 20-án Szántó Rita filozófus tart előadást az Aurórában, hogyan is használható ma az ókori sztoikus filozófia.

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Történelmi diarómák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás