Fokozódik a nyomás Trumpon: ezúttal Cardi B ítélte el a Szulejmáni elleni dróntámadást

2020.01.07. 20:25

Az amerikai énekesnő Twitteren ment neki az amerikai elnöknek, mivel szerinte Trump az iráni tábornok kiiktatásával csak veszélybe sodorta az amerikaiakat.

Fokozódik a nyomás Trumpon: ezúttal Cardi B ítélte el a Szulejmáni elleni dróntámadást

Január 3-án az amerikai elnök, Donald Trump parancsára egy dróntámadásban kiiktatták Kasszem Szulejmáni iráni tábornokot, aki a Közel-Kelet egyik legnagyobb befolyással rendelkező személye volt, Iránban pedig az egyik legfontosabb politikai szereplő. A külpolitikai elemzők ezért is tartanak az események eszkalálódásától – annak ellenére, hogy az senkinek nem állna az érdekében – hiszen egy ilyen magas szintű ember kiiktatását nem szokták szó nélkül hagyni. (Hogy ki is az a Kasszem Szulejmáni, és mit jelent a halála a Közel-Keletre nézve, arról itt írtunk bővebben, míg Techet Péter véleményét itt, Illés Gergő gondolatait pedig itt tudod elolvasni az üggyel kapcsolatosan.) 

Azonban míg a politikusok és az elemzők együtt kongatják a vészharangokat, a politikához nem olyan közel álló celebek is megosztották véleményüket az ügyről, mint Kelemen Anna, vagy a kicsit jobban érintett amerikai énekesnő, Cardi B.

Az amerikai rapper még január 3-án Twitteren fejtette ki véleményét az amerikai dróntámadásról, amiben azt írta, hogy ugyan viccesek a harmadik világháborúról szóló mémek, de ez egy igazán komoly téma és

szerinte Donald Trump „eddigi leghülyébb döntése veszélybe sodorja az amerikaiak életét”, ezért aztán benyújtja a kérelmét a nigériai állampolgárságért.

A tweetjének nagy visszhangja lett, annyira, hogy a Nigériai Diaszpóra Bizottság elnöke, Abike Dabiri-Erawa válaszolt is neki. Elmondta, hogy az ajtó nyitva áll az énekesnő előtt – annak ellenére, hogy az énekesnő valószínűleg nem tervezi otthagyni New Yorkot, hogy Nigériába költözzön.

Cardi B egyébként eddig sem tartotta távol magát a politikától: még 2019 nyarán ült le beszélgetni Bernie Sanders-szel egy kampányfilm erejéig, ahol Sanders programjáról társalogtak. A beszélgetés után az énekesnő Instagramon beszélt pozitívan a vermonti szenátorról, illetve egy tweetben azt is kifejtette, hogy szerinte 2016-ban cserbenhagyták Sanderst, hogy végül nem ő lett a Demokrata Párt elnökjelöltje Trumppal szemben.

FOTÓ: Cardi B ļ YouTube

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek