Egy rajongók nélküli metálzenekar turnézik Európában

2018.11.10. 12:00

Ez minden idők legfurcsább turnéja. Kár, hogy a koncertekre nem megy senki.

Egy rajongók nélküli metálzenekar turnézik Európában

Zenekarok körében bevett gyakorlat nagyobbnak láttatni a rajongótáborod a valós adatoknál, de amit egy Los Angeles-i metálbanda, a Threatin csinált, az kimaxolta a showbiznisznek ezt az aspketusát.

Ők ugyanis az a banda, akiknek egyetlen rajongója sincs, mégis elhitették magukról, hogy jók lesznek egy Európa-turnéra.

Az ügy érdekében Jered Threatin, az együttes frontembere az együttes ügynökének állította be magát, bőségesen bevásárolt Facebook like-okból, Youtube-nézettségből és hamisított teltházas koncertfelvételekből, ezután pedig leszervezett magának egy csomó koncertet.

A Youtube-os videók kicsit furcsák ugyan, sejthető, hogy rá van vágva a koncertfelvételre a közönség ujjongása, és ha ott nem is gondolkodtak el az együttest leszerződtetők, amikor Jered kvázi saját magával készített interjút, talán egy Google-keresés a StageRight Booking címszavakkal (az együttes állítólagos ügynöksége) megtudhatták volna az igazat.

Az első koncertre Londonban került sor, a The Underworld klub eseményszervezői pedig azzal a fölöttébb kellemetlen meglepetésben részesültek, hogy a beharangozott 291 eladott jegyhez képest három „rajongó” tűnt fel az eseményen.

Hasonlóan érezhette magát a bristoli Exchange klub tulajdonosa, amikor a koncertre csak az előzenekar (mert az is volt) meghívottjai érkeztek meg (itt már csak 180 eladott jegyről beszélt az együttes). Következő koncertjüket Belfastban tartják, és a Facebook-esemény szerint kilencen fognak részt venni, további hét felhasználó érdeklődik, három hozzászóló pedig meglehetősen dühös. Ennek ellenére arról még nincs infó, hogy ne tartanák meg a koncertet.

És ha minden így megy tovább (hiába szólalt meg több klubtulajdonos felháborodottan) a zenekar Nagy-Britannia után át fog ruccanni a „kontinensre” is, ugyanis a Breaking the World elnevezésű turnéjuk keretében útba ejtik Párizst, az olaszországi Bergamót és a németországi Weinheimot is.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek