Halott menekült zuhant egy dél-londoni kertbe

Szerző: Ruttkay Lili
2019.07.02. 18:55

Potyautas lehetett, és egy békésen napozó férfi mellett landolt.

Halott menekült zuhant egy dél-londoni kertbe

Egy dél-londoni kertben békésen napozó férfi mellett ért földet egy ismeretlen potyautas holtteste hétfő reggel. A rendőrség megállapította, hogy a kenyai légitársaság gépéről zuhant le a menekült férfi.

A rendőrség szerint a férfi, a kenyai légitársaság gépéről zuhanhatott le ami épp a Heathrow reptérre készült leszállni. Becslések szerint a test 3500 láb magasról zuhanhatott le – számolt be az Independent.

A szomszéd látta először a testet: „Egy nagy csattanást hallottam. Felsiettem a lépcsőn az emeletre, hogy megnézzem, mi történt a kerítésen túl. Először azt hittem, hogy egy hajléktalan alszik a kertben. Aztán miután közelebbről is megnéztem, láttam, hogy a kertet beteríti a vér. A testen rajta volt az összes ruha és csak feküdt. A feje volt a legrosszabb állapotban.”

A rendőrség megállapította, hogy egy potyautas testét találhatták meg, aki kiesett a repülőgép-futómű aknájából. A repülőgép átvizsgálásakor egy táskát találtak, melyben víz és étel volt csomagolva.

A jelentés szerint, hogy a repülés során életét vesztette a férfi, hiszen az aknában megfulladhatott az oxigénhiánytól, vagy a mínusz 60 foktól halálra fagyhatott még a zuhanás előtt. 

Ez nem az első eset volt, hogy valaki potyautasként próbálta átvészelni az utat a futómű aknájában. 2012-ben egy Angolából visszatartó járatról esett ki egy szerencsétlen, 2015-ben egy Johannesburgból Londonba tartó járaton esett ki ugyanígy egy férfi a repülőgépből.

Kenyából az utóbbi években megnövekedett a kivándorlók száma, az elmúlt 3 évben, évenként több mint 10 ezren hagyták el az országot menekültként. A kivándorlók nagy része Európába szeretne eljutni, amit az ENSZ 2017-es jelentése is alátámasztott, miszerint Afrikából nagyjából 25 millió menekült érkezett Európába.

FOTÓ: Flickr.com

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek