+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bekker Balázs
2017. augusztus 8. kedd, 08:30
Soros Györggyel, az általa irányított médiával és Brüsszellel fog megküzdeni a 2018-as választásokon a Fidesz, legalábbis Orbán Viktor ezt jelentette be idén Tusványoson. Az Azonnali megkérdezte, mit szól az elhangzottakhoz „Brüsszel”.

 

„Az előttünk álló kampányban elsősorban a külső erőkkel szemben kell helyt állnunk: Soros maffiahálózatával és a Brüsszeli bürokratákkal szemben kell állnunk a sarat, meg az általuk működtetett médiával kell megküzdenünk” – így hangzik az a bizonyos részlet Orbán Viktor idei tusványosi beszédéből.

 

Hogy pontosan kit vagy mit értenek Brüsszel alatt a kormánypártok, sokáig nem volt világos, ám képviselőik idén tavasszal, az Állítsuk meg Brüsszelt-kampány kapcsán felvilágosították a közvéleményt az Azonnali kérdések című műsor kamerája előtt. Hollik István KDNP-s politikus tájékoztatása szerint az uniós intézmények vezetőit kell Brüsszel alatt érteni: az Európai Parlamentét, az Európai Tanácsét és az Európai Bizottságét.

 

 

Az Azonnali ezért megkereste az EP-t vezető Antonio Tajani, az Európai Tanács élén álló Donald Tusk és a Bizottságot irányító Jean-Claude Juncker irodáját, hogy kommentálják a magyar miniszterelnök szavait: mit szólnak ahhoz, hogy Orbán Viktor Brüsszelt és az uniós intézmények vezetőit tekinti a fő ellenfélnek a 2018-as választási kampányban?

 

Az Európai Tanács és a Bizottság elnökének válasza egybehangzó.

 

 

Donald Tusk (Európai Tanács) válasza

 

Az Európai Tanács sajtóirodájától hat nap múlva azt válaszolták: „I'm afraid we do not have any comment from President Tusk on this matter to share with you.”

„Attól tartok, az ügyben nincs Tusk elnök úr részéről semmilyen kommentár, amit megoszthatnék önnel.”

 

 

Jean-Claude Juncker (Európai Bizottság) válasza

 

A Bizottság sajtóirodája egy kicsit tovább gondolkodott a válaszon, ők tizenkét nap elteltével válaszoltak. „We have no comment to provide on this issue.”

„Nem tudunk nyilatkozattal szolgálni ebben a témában” – írták.

 

Az Európai Parlament ugyan már elfogadott egy állásfoglalást, amelyben Magyarország 7. cikk szerinti megbüntetését javasolják, de hogy ez a háború része-e, azt nem lehet tudni. Ha megkapjuk az EP-elnök Antonio Tajani válaszát, talán okosabbak leszünk – a válaszról mindenképp beszámolunk majd.

 

Fotók: dpa

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mi volt Gyurcsány legjobb húzása? Melyik elszakított nemzetrész fáj neki legjobban? Vágó István négy válaszból dönthet, és van, hogy a
közönség segítségét kéri! Videó!

Fókuszban: Orbán Viktor huszonkettedik évértékelője.

Egészen meglepő helyen tűnt fel a zalai termálváros: Európa legjobb helyeit listázva szavazták fel a tizenkettedik helyre a titokzatosan működő European Best Destinationsön.

A választók megbüntették az AfD-t és a velük Türingiában összefogó pártokat. A Hanza-városban a baloldali pártok majdnem a szavazatok kétharmadát hozták el.

A várakozásoknak megfelelően alakultak a nevadai kaukuszok eredményei, Bernie Sanders már az elnyert delegáltak tekintetében is az élen.

Olyan embert választottak a jobbikosok pártalapítványuk kuratóriumának élére,
akinek a neve máltai offshore iratokban merült fel.

A legnagyobb példányszámú szlovák napilap, a SME felvidéki magyar főszerkesztője, Beata Balogová egy héttel a szlovákiai választások előtt a Helyzetben!

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás