+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bekker Balázs
2017. augusztus 8. kedd, 08:30
Soros Györggyel, az általa irányított médiával és Brüsszellel fog megküzdeni a 2018-as választásokon a Fidesz, legalábbis Orbán Viktor ezt jelentette be idén Tusványoson. Az Azonnali megkérdezte, mit szól az elhangzottakhoz „Brüsszel”.

 

„Az előttünk álló kampányban elsősorban a külső erőkkel szemben kell helyt állnunk: Soros maffiahálózatával és a Brüsszeli bürokratákkal szemben kell állnunk a sarat, meg az általuk működtetett médiával kell megküzdenünk” – így hangzik az a bizonyos részlet Orbán Viktor idei tusványosi beszédéből.

 

Hogy pontosan kit vagy mit értenek Brüsszel alatt a kormánypártok, sokáig nem volt világos, ám képviselőik idén tavasszal, az Állítsuk meg Brüsszelt-kampány kapcsán felvilágosították a közvéleményt az Azonnali kérdések című műsor kamerája előtt. Hollik István KDNP-s politikus tájékoztatása szerint az uniós intézmények vezetőit kell Brüsszel alatt érteni: az Európai Parlamentét, az Európai Tanácsét és az Európai Bizottságét.

 

 

Az Azonnali ezért megkereste az EP-t vezető Antonio Tajani, az Európai Tanács élén álló Donald Tusk és a Bizottságot irányító Jean-Claude Juncker irodáját, hogy kommentálják a magyar miniszterelnök szavait: mit szólnak ahhoz, hogy Orbán Viktor Brüsszelt és az uniós intézmények vezetőit tekinti a fő ellenfélnek a 2018-as választási kampányban?

 

Az Európai Tanács és a Bizottság elnökének válasza egybehangzó.

 

 

Donald Tusk (Európai Tanács) válasza

 

Az Európai Tanács sajtóirodájától hat nap múlva azt válaszolták: „I'm afraid we do not have any comment from President Tusk on this matter to share with you.”

„Attól tartok, az ügyben nincs Tusk elnök úr részéről semmilyen kommentár, amit megoszthatnék önnel.”

 

 

Jean-Claude Juncker (Európai Bizottság) válasza

 

A Bizottság sajtóirodája egy kicsit tovább gondolkodott a válaszon, ők tizenkét nap elteltével válaszoltak. „We have no comment to provide on this issue.”

„Nem tudunk nyilatkozattal szolgálni ebben a témában” – írták.

 

Az Európai Parlament ugyan már elfogadott egy állásfoglalást, amelyben Magyarország 7. cikk szerinti megbüntetését javasolják, de hogy ez a háború része-e, azt nem lehet tudni. Ha megkapjuk az EP-elnök Antonio Tajani válaszát, talán okosabbak leszünk – a válaszról mindenképp beszámolunk majd.

 

Fotók: dpa

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Németország eddigi legnagyobb klímatüntetéseit rendezték ma meg. Az Azonnali ott volt, és megmutatja nektek a legjobb transzparenseket!

De német és olasz régiók is szívesen csatlakoznának a helvét államszövetséghez. Te belépnél?

Szeptember 20-ára írták ki viccből az ufókutató körökben legendás 51-es körzet megrohamozását az USA-ban, amiből már mindenki kihátrált, de pár cég azért keresne egy kis pénzt az ufóhívőkön.

Újabb kampány-műalkotással jelentkezett az osztrák jobboldali FPÖ, most egy ÖVP-Zöldek koalícióval riogatnak. De nem is akárhogy! Műelemzés!

Nem örülnek felhőtlenül az S&D-frakció háza táján annak, ahogy Ursula von der Leyen megálmodta az Európai Bizottság új struktúráját.

A hét kérdése

A szélsőjobb által is oly sokat emlegetett európai életmód védelme névvel ellátott biztosi portfóliót sokan betámadták. Ha rajtad múlik, mire neveznéd át?

Azért ide elnéznénk

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Neoliberálisok, posztmarxisták, populisták vagy konzervatívok legyenek? Schiffer és Lányi megmondja. Szeptember 27.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Újra az irodalom és könyvkultúra központja lesz négy napra a Várkert Bazár.

Ezt is szerettétek

Mennyire kapják meg a mindennapi szexizmust azok a lányok, akik bevallottan azzal akarnak érvényesülni, hogy jól néznek ki?

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Kárpátaljáról viszont mentőt fizetnek a magyarok a határig, hogy eljussanak a rossznak tartott magyar egészségügybe. Mutatjuk, miért.

Mutatunk pár jó társasjátékot, amiben tényleg kell gondolkodni, és nem is feltétlenül a többiek kisemmizése vagy kiiktatása a cél. Azonnali-lista!

Twitter megosztás Google+ megosztás