+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bekker Balázs
2017. augusztus 8. kedd, 08:30
Soros Györggyel, az általa irányított médiával és Brüsszellel fog megküzdeni a 2018-as választásokon a Fidesz, legalábbis Orbán Viktor ezt jelentette be idén Tusványoson. Az Azonnali megkérdezte, mit szól az elhangzottakhoz „Brüsszel”.

 

„Az előttünk álló kampányban elsősorban a külső erőkkel szemben kell helyt állnunk: Soros maffiahálózatával és a Brüsszeli bürokratákkal szemben kell állnunk a sarat, meg az általuk működtetett médiával kell megküzdenünk” – így hangzik az a bizonyos részlet Orbán Viktor idei tusványosi beszédéből.

 

Hogy pontosan kit vagy mit értenek Brüsszel alatt a kormánypártok, sokáig nem volt világos, ám képviselőik idén tavasszal, az Állítsuk meg Brüsszelt-kampány kapcsán felvilágosították a közvéleményt az Azonnali kérdések című műsor kamerája előtt. Hollik István KDNP-s politikus tájékoztatása szerint az uniós intézmények vezetőit kell Brüsszel alatt érteni: az Európai Parlamentét, az Európai Tanácsét és az Európai Bizottságét.

 

 

Az Azonnali ezért megkereste az EP-t vezető Antonio Tajani, az Európai Tanács élén álló Donald Tusk és a Bizottságot irányító Jean-Claude Juncker irodáját, hogy kommentálják a magyar miniszterelnök szavait: mit szólnak ahhoz, hogy Orbán Viktor Brüsszelt és az uniós intézmények vezetőit tekinti a fő ellenfélnek a 2018-as választási kampányban?

 

Az Európai Tanács és a Bizottság elnökének válasza egybehangzó.

 

 

Donald Tusk (Európai Tanács) válasza

 

Az Európai Tanács sajtóirodájától hat nap múlva azt válaszolták: „I'm afraid we do not have any comment from President Tusk on this matter to share with you.”

„Attól tartok, az ügyben nincs Tusk elnök úr részéről semmilyen kommentár, amit megoszthatnék önnel.”

 

 

Jean-Claude Juncker (Európai Bizottság) válasza

 

A Bizottság sajtóirodája egy kicsit tovább gondolkodott a válaszon, ők tizenkét nap elteltével válaszoltak. „We have no comment to provide on this issue.”

„Nem tudunk nyilatkozattal szolgálni ebben a témában” – írták.

 

Az Európai Parlament ugyan már elfogadott egy állásfoglalást, amelyben Magyarország 7. cikk szerinti megbüntetését javasolják, de hogy ez a háború része-e, azt nem lehet tudni. Ha megkapjuk az EP-elnök Antonio Tajani válaszát, talán okosabbak leszünk – a válaszról mindenképp beszámolunk majd.

 

Fotók: dpa

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A tüntetők közel nyolc órán át állták körbe a bevándorlási hivatal autóját, így végül nem tudták deportálni a két indiai férfit. Az eset miatt Skóciában többen is azt követelik, hogy Skóciának legyen saját bevándorláspolitikája.

Szombattól korlátozás nélkül utazhatnak a beoltott magyarok és csehek a két ország között, jelentette be Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Gulyás Gergely szerint a PCR-tesztek nem adnak elég bizonyosságot. Viszont jöhetnek a lakodalmak és lassan a koncertek is. Mutatjuk, miről volt szó az eheti kormányinfón!

A miniállam mindeközben 50 euróért árulja turistáknak az orosz vakcinát, cserébe el kell tölteni hat éjszakát náluk.

Hogy melyik párt frakciójába csatlakozna be az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként is elinduló Márki-Zay, azt viszont egyelőre nem tudni.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás