A brit parlament hivatalosan is kimondta, hogy éghajlati vészhelyzet van

Szerző: Fekő Ádám
2019.05.02. 07:22

Bár korábban még nem történt ilyen, az egyre radikálisabb klímatüntetésekre adott reakció egyelőre inkább szimbolikus gesztus, mint komoly tett.

A brit parlament hivatalosan is kimondta, hogy éghajlati vészhelyzet van

Gyorsan reagált a brit parlament alsóháza az elmúlt napokban felerősödött klímatüntetésekre, és szerdán elfogadott egy szöveget, ami kijelenti, hogy klímavészhelyzet van. A Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn szerint ez egy hatalmas lépés a helyes irányba, és hatása lesz másokra is.

„Ígérjük, hogy a lehető legszorosabb együttműködésben dolgozunk azokkal az országokkal, akik komolyan gondolják a klímakatasztrófa elleni harcot, és azt, hogy Donald Trump nem hagyhat figyelmen kívül nemzetközi egyezményeket” – mondta Corbyn.

Bár ezt akár történelmi dologként is el lehetne adni, a szöveg igazából csak az alsóház hivatalos álláspontját tükrözik, és nem is kötelezheti a brit kormányt arra, hogy konkrét lépéseket is tegyen.

A klímakatasztrófa kérdése már nagyon régen velünk van, de talán még senki nem mutatta annyira erősen be, mint David Attenborough idén kiadott dokumentumfilmje, ami bevallottan löketet adott a környezettudatosabb vezetésért tüntetőknek a radikálisabb megoldásokra is. Nézd is meg a filmet!

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek