Siófokon csak a közvilágítás háromszor annyiba kerülhet, mint tavaly

2022.09.02. 10:56

Csak ez 600 millió forintjába kerülhet a városnak év végére.

Siófokon csak a közvilágítás háromszor annyiba kerülhet, mint tavaly

Siófok polgármestere, Lengyel Róbert Facebookon tájékoztatta arról a lakosságot, hogy még az a már megemelt összegnek számító 293 millió forint sem lesz elég a város közvilágítására, amit eredetileg erre szántak. 2021-ben 183 millió forint volt ez az összeg, az energiaválság miatt viszont Lengyel arra számít, hogy 560 és 640 millió forint közötti összegre számít év végén.

“És ez csak a közvilágításunk, amibe a hivatal és a sok-sok intézményünk villanyszámlája – a gázról már ne is beszéljünk – még benne sincs” - közölte a polgármester, hozzátéve, hogy most már létkérdés is korszerűbb technológiára váltani.

A településvezető egyúttal bejelentette, hogy lemondana egy 40 millió forintos pályázati forrásról, amit szökőkutakra, virágágyásra és locsolórendszerre kéne költenie, és ezt a pénzt a közvilágítás modernizálására kötlené, mivel “új virágágyások és szökőkút nélkül megleszünk, de áram nélkül nem.”

KIEMELT KÉP: Lengyel Róbert / Facebook

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek