A drága rezsi miatt szombaton is iskolába kell menniük a gyerekeknek Győrben

Szerző: Kósa András
2022.08.30. 10:01

Az őszi szünetig hét szombati napon is oktatnak a győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában, hogy hosszabb lehessen a téli szünet – írta laptársunk, az Ugytudjuk.hu.

A drága rezsi miatt szombaton is iskolába kell menniük a gyerekeknek Győrben

Levélben tájékoztatta energiaválság kezelésére hozott intézkedésekről a szülőket a Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskola igazgatója, Kropfné Knipp Mária, amelyből kiderült, hogy az őszi szünetig szombaton délelőtt is lesz oktatás az iskolában, hogy hosszabb lehessen a téli szünet, mivel a decemberi leállás jelentős tétellel csökkenti a rezsiköltségeket - írta az Ugytudjuk.hu.

A Redditre kikerült levélben az igazgató felidézi a jogszabályt, ami lehetőséget ad erre, majd felsorolja a hét szombatot, amit ez érint, megjegyezve, hogy az adott napokon tízórai, ebéd és délutáni ügyelet nem lesz. A levél arra is utal, hogy van esély arra, hogy távoktatásra állnak át az iskolák, mivel előnyként említi, hogy így még az őszi időszakban van biztos lehetőség jelenléti oktatásra.

A téli szünet így az iskolában december 19. és január 6. között fog tartani.

NYITÓKÉP: Ugytudjuk.hu

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek