„Valami különösen gonoszra készül Putyin” – betiltották a függetlenség napi ünnepségeket Ukrajnában

Szerző: Kósa András
2022.08.24. 09:34

Az ukrán hatóságok orosz rakétatámadásoktól tartanak.

„Valami különösen gonoszra készül Putyin” – betiltották a függetlenség napi ünnepségeket Ukrajnában

Betiltottak minden az Ukrán Függetlenség Napjához kötödő tömegrendezvényt, mivel az ukrán vezetés attól tart, hogy Oroszország rajtatámadásokat hajt végre szerdán és csütörtökön az ország ellen. A Politico Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nyilatkozatát idézi, mely szerint

„Vlagyimir Putyin valami különösen gonoszra készül”

ezekben a napokban Ukrajna ellen, hogy megzavarja a 31. függetlenség napi megemlékezéseket. Az északkeleti Harkivban kijárási tilalmat is bevezetett a polgármester.

Oroszország szerint Ukrajna áll Vlagyimir Putyin egyik fő ideológusa, Alexander Dugin lányának meggyilkolása mögött. Darja Dugina szombaton halt meg, amikor Moszkva közelében felrobbantották az autóját.

Azóta orosz nacionalista körök „bosszút” követelnek Ukrajnán. A Politico szerint az amerikai titkosszolgálatok is arra figyelmeztetnek, hogy a következő napokban fokozódhatnak a civil célpontok ellen indított orosz támadások.

NYITÓKÉP: Wikimedia Commons

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek