„Megújítottátok a modern hadviselést” – üzent a NATO az ukrán hadseregnek

Szerző: Kósa András
2022.08.24. 19:14

A videoüzenetet az Ukrán Függetlenség Napja alkalmából küldték.

„Megújítottátok a modern hadviselést” – üzent a NATO az ukrán hadseregnek

„Kedves ukránok, különösen a hadseregben harcoló nők és férfiak! Nem csak kivételes bátorságról tesztek tanúságot, de megújítottátok a modern hadviselést is!” – így kezdődik az a videó üzenet, amit a NATO közölt, és az ukrán hadsereg Twitter oldalán elérhető.

Az üzenet szerint az ukránok taktikai és stratégiai felkészültségükkel újra és újra túljártak az oroszok eszén a frontvonalakon, de ezen nem is lehet csodálkozni, mert „az oroszoknak fogalmuk sincs, miért harcolnak, nektek viszont van: a civilizációért magáért”.

Ez azt üzenet szerint abból ismét látszik, mennyire gyorsan megtanulják az ukránok az új fegyverek használatát, a sok ezer önkéntesből és a hadsereget segítő civil támogatásból, „akik közül néhányan puszta kézzel távolítják el a taposóaknákat”. Ukrajna ezért megnyerheti a háborút, és felemelkedhet a mostani nehéz helyzetéből. Ebben pedig támaszkodhatnak a NATO segítségére.

NYITÓKÉP: Wikimedia Commons

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek