Gyermekek holttesteit rejtették az új-zélandi aukción vásárolt bőröndök

2022.08.18. 17:48

A bőröndöket egy család vásárolta meg. A hatóságok nem gyanúsítják őket semmivel.

Gyermekek holttesteit rejtették az új-zélandi aukción vásárolt bőröndök

Néhány napja arról értesítette az új-zélandi hatóságokat egy helyi család, hogy testrészeket találtak két bőröndben, amelyeket egy aukció során vásároltak meg. A hatóságok most azt közölték, az emberi maradványok gyerekektől származnak – írja a Spiegel.

Tofilau Faamanuia Vaaelua felügyelő szerint a gyerekek halálukkor öt és tíz év közöttiek voltak, a holttestek pedig több éven át lehettek a bőröndökben. Vaaelua hozzátette, a családot megrendítette az eset, és a rendőrség nem gyanúsítja őket az ügyben.

Mint a sajtótájékoztatón elmondták, a nyomozás jelenleg DNS-vizsgálatok, a bőröndökkel együtt elárverezett tárgyak, illetve térfigyelő kamerák felvételeinek analizálása alapján zajlik. Az ügybe az Interpol nemzetközi rendőri szervezet is besegít.

A gyerekekkel kapcsolatban egyelőre csupán annyit közöltek a hatóságok, valószínűnek tartják, hogy a rokonaik Új-Zélandon élnek.

NYITÓKÉP: Wikimedia Commons/ 111 Emergency

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek