Putyin után a donyecki szakadárok is szeretetet küldtek Kim Dzsongunnak

Szerző: Fekő Ádám
2022.08.17. 08:36

Egyre gyanúsabb, hogy az ukrajnai háború legnagyobb nyertese Észak-Korea lehet.

Putyin után a donyecki szakadárok is szeretetet küldtek Kim Dzsongunnak

Észak-Korea és a Donyecki Népköztársaság mindkét félnek előnyös, kétoldalú együttműködést fog kialakítani – írta Denisz Puszilin a szakadár állam vezetője a Kim Dzsongunnak írt levelében.

Puszilin az augusztus 15-i koreai felszabadulás napjának alkalmából írt üdvözletet Kimnek a KCNA észak-koreai állami hírügynökség szerint, mindössze két nappal Vlagyimir Putyin után.

Puszilin történelmi párhuzamot is talált:

“A Donbasz régió népei is a szabadságuk visszaszerzéséért és a történelem igazságáért küzdenek, ahogyan a koreai nép azt tette 77 évvel ezelőtt”

- írta. 

A levél annyira talán nem meglepő azt tekintve, hogy Észak-Korea jól láthatóan némi kitörési lehetőséget lát az elvileg szakadár, a gyakorlatban orosz fennhatóság alatt lévő köztársaságokban, ahova többek közt munkásokat is fognak küldeni a lerombolt városok újjáépítéséhez.

A sztálinista diktatúrát fenntartó országnak eddig tulajdonképpen Kína volt az egyetlen szoros partnere, de velük sem volt mindig felhőtlen a viszony, úgyhogy valószínűleg kapóra jön nekik Putyin jóindulata.

KIEMELT KÉP: Kreml

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek