660 ezer hektárnyi terület égett le idén Európában, a fele egy országban

Szerző: Fekő Ádám
2022.08.17. 09:27

Amióta műholddal mérik a pusztítást, az idei nyár a legrosszabb.

660 ezer hektárnyi terület égett le idén Európában, a fele egy országban

Idén is több országnak kellett megküzdenie pusztító erdőtüzekkel az aszály és a rekordmagas hőmérséklet miatt Európában: idén már nemcsak Portugália, Görögország, Olaszország, Franciaország, Németország kapott, hanem például az az Egyesült Királyság is, ahol eddig egyáltalán nem volt jellemző ilyen.

Spanyolországban a legrosszabb a helyzet, csak itt 330 ezer hektárnyi területet perzseltek már fel az erdőtüzek, az ország északnyugati csücskében fekvő Galicia régióban több mint 85 ház égett le és 1400 embert kellett evakuálni az erdőtűz miatt.

Ez azt jelenti, hogy az összesen 660 ezer hektárnyi leégett terült felét Spanyolország adja.

Az Euronews arra is felhívja a figyelmet, hogy amióta műholdas adatok alapján mérik a pusztítást (2006 óta mérik), azóta az idei statisztika a legrosszabb.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek