Koszovó továbbra is tart egy szerb támadástól

2022.08.11. 09:00

A koszovói miniszterelnök szerint Oroszországnak érdekében állhat a háború terjesztése.

Koszovó továbbra is tart egy szerb támadástól

Pristina kész megvédeni magát – mondta Albin Kurti a kiéleződött szerb-koszovói konfliktussal kapcsolatban a Reutersnek.

Pristina és Belgrád között egyre nagyobb a feszültség, miután Koszovó augusztus elejétől kötelezővé tette volna a helyi szerb kisebbség számára is a koszovói rendszámtáblákat és személyi okmányokat. A döntés ellenállást váltott ki, így egy hónappal elhalasztották a kötelezettség bevezetését.

„Nem zárhatjuk ki, hogy Belgrád agresszív politikája ilyen vagy olyan módon egy Koszovó elleni támadásba fordulhat. Óvatosak vagyunk, de nem félünk”

– tette hozzá.

„Nem azt mondom, hogy ezen a héten vagy a jövő héten támadnak meg minket, de teljesen felelőtlenség lenne kizárni a feszültség növekedésének és az újabb konfliktusoknak a lehetőségét”– mondta Kurti.

A miniszterelnök megismételte a korábbi állítását is, miszerint Oroszországnak felelőssége van a konfliktusban. Kurti azt nyilatkozta a lapnak, hogy Vlagyimir Putyinnak érdeke a háború terjesztése.

(B92)

NYITÓKÉP: Wikimedia Commons/Arianit

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek