Önmagával vitatkozhat az ellenzék a válságenyhítő csomagról

Szerző: Balogh Gábor
2022.08.04. 15:09

Hiába izzadt ki magából az ellenzék néhány hetes késéssel egy „válságenyhítő” javaslatcsomagot, a rendkívüli ülésre, ahol ezt kéne megtárgyalni, a Fidesz nem megy el, így határozatképtelen lesz.

Önmagával vitatkozhat az ellenzék a válságenyhítő csomagról

Felkerült az Országgyűlés honlapjára az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülés napirendje, amelyet Kövér László augusztus 8-án 13.00 órára hívott össze.

A házelnöknek e tekintetben nem volt mérlegelési jogköre, hiszen, ha a képviselők legalább ötöde kéri, kötelessége kitűzni a rendkívüli ülésnapot. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője azonban máris közölte:

nem vesznek részt a tanácskozáson, amely így határozatképtelen lesz.

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, a Párbeszéd és az az MSZP többek közt a kata ellehetetlenítését eredményező törvény, illetve a rezsicsökkentést visszavágó törvények eltörlését kezdeményezte, de az „élelmiszerválság leküzdéséről” is nyújtottak be javaslatot.

Ezek elfogadására eddig is legfeljebb matematikai esély volt, hiszen a kormánypártnak kétharmada van az Országgyűlésben, és eddig semmi jelét nem adták annak, hogy felülvizsgálnák az elmúlt hetek sokat vitatott intézkedéseit. Most, hogy a fideszes képviselők távol maradnak, teljesen biztossá vált, hogy az ellenzéki javaslatokból nem lesz semmi.

NYITÓKÉP: az Országgyűlés ülésterme

FOTÓ: parlament.hu

Balogh Gábor
Balogh Gábor Az Azonnali újságírója

Kismartontól Gyimesbükkig, Árvától Pancsováig, a Scootertől a Slayerig, az Ismerős Arcoktól a Honeybeastig, Nyirőtől Spiróig, Reményik Sándortól Závada Péterig, az öreg Jászi Oszkártól a fiatal Szekfű Gyuláig, az Újpesttől...csak az Újpestig.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek