Vučić párttársa: Szerbia kénytelen lehet megkezdeni a Balkán nácitlanítását

Szerző: Cserdi Dóra
2022.08.02. 16:10

Lukasenka is megszólalt a koszovói helyzettel kapcsolatban.

Vučić párttársa: Szerbia kénytelen lehet megkezdeni a Balkán nácitlanítását

A Szerb Haladó Párt tagja, Vladimir Đukanović azt közölte vasárnap a közösségi oldalán, hogy számára úgy tűnik, Szerbia kénytelen lehet megkezdeni a Balkán nácitlanítását. Hozzátette, reméli, téved. 

Đukanovićot ezután egyébként sokan támadták a tweetje miatt, hiszen a „denacifikálás” kifejezést Oroszország is ürügyként használta arra, hogy megtámadja Ukrajnát.

Lukasenka is megszólalt a koszovói helyzettel kapcsolatban

„Itt vagyunk mi, Oroszország, az Európai Unió, Amerika és sok más állam ezek mellett. De Szerbia nem ülhet egyszerre az összes széken” – mondta Aljakszandr Lukasenka a Koszovóval kapcsolatos legújabb eseményeket kommentálva az N1 cikke alapján. Véleménye szerint a balkáni állam kettős politikáját leginkább az EU nem fogja eltűrni.

Ezután Belgrád és Minszk kapcsolatáról is szót ejtett a fehérorosz vezető. Mint mondta, fennállnak bizonyos ellentétek, ugyanakkor a Fehéroroszország különbséget tesz az emberek és a kormány között.

„El kell választanunk a vezetőséget és a hétköznapi embereket. Csak a helyemben érthetik meg, amiről beszélek. Természetesen a szerb népnek szüksége van a segítségre, és így is kell tenni. Ilyen emberek vagyunk. Ugyanakkor vezetjük a számlát Szerbia Fehéroroszországgal kapcsolatos politikájáról” – mondta Lukasenka.

NYITÓKÉP: Wikimedia Commons/ Guelland/ MSC

Cserdi Dóra
Cserdi Dóra újságíró

Szerkesztő-újságíró.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek