Molnár szerint Potocskáné és a Fidesz közösen szorították ki Jakabot a Jobbikból

Szerző: Cserdi Dóra
2022.08.02. 17:25

Jakab Péter volt kabinetfőnöke etikai eljárást kezdeményez a Jobbik elnökhelyettese ellen, és ennek részeként kéri Potocskáné kizárását a pártból.

Molnár szerint Potocskáné és a Fidesz közösen szorították ki Jakabot a Jobbikból


„Potocskáné Kőrösi Anita a Fidesz-médiával összejátszva szorította ki a Jobbikból Jakab Pétert” –  írta Facebook-oldalán Molnár Enikő, Jakab Péter volt kabinetfőnöke.

„Azt, hogy Anitát ebben saját egyéni ambiciói motiválják, ígértek neki valamit vagy zsarolásra teszi, nem tudom megítélni, és nem is az én tisztem, ahogy az sem, hogy kik azok a politikusok, akik vele összejátszva teszik mindezt, de ha a Jobbik valóban ellenzékinek titulálja magát, akkor ezektől az emberektől mihamarabb elhatárolódik, és kizárja soraiból” – tette hozzá.

Molnár azt közölte továbbá, hogy - mint írta - a „Fidesszel való összejátszás” és „szivárogtatás” miatt etikai eljárást kezdeményez Potocskáné Kőrösi Anita ellen, és ennek részeként kéri a Jobbik elnökhelyettese kizárását a pártból.

„Jakab Péter elnökként való megpuccsolásának leggusztustalanabb eszköze az volt, hogy a Jobbik országos elnökségének ülésein elhangzott mindennemű információt az elnökség tagjai közül valaki folyamatosan kiszivárogtatta a Fidesz-médiának. Mind a mai napig csak találgathatott a közvélemény, hogy ki lehetett az, aki összejátszhatott a Fidesszel Jakab Péter eltávolítása érdekében” – írta Molnár.

Molnár azt közölte, hogy ellene is kezdeményeztek egy etikai eljárást. Állítása szerint erről augusztus 2-án 8 órakor kapott elektronikus levelet.

„Újfent hamarabb értesülhetett a Magyar Nemzet szerkesztősége, amely erről a beadványról már 2022. augusztus 1-én 6 óra 12 perckor lehozott egy »Kizárnák a Jobbikból Molnár Enikőt” – című cikket« – írta.

„Mivel én a mai napon 2022. augusztus 2-án szereztem tudomást az ellenem folyó etikai beadványról, aminek kezdeményezője a Jobbik elnökhelyettese Potocskáné Kőrösi Anita, bizonyossá válhat, hogy vagy ő, vagy az etikai bizottság 5 fős testületének tagjai: dr. Staudt Gábor, Sas Zoltán, dr. Beleznay Zsuzsanna, Szabó György, Lázár Tamás adhatta ki ezt az információt a fideszes média számára. Az Etikai Bizottságnak nyilván nem állhat érdekében a saját függetlenségét, döntéshozatali mechanizmusát sértő cselekmény elkövetése, így Potocskáné Kőrösi Anita maga adhatta ki az információt a Fidesz-médiának. Mint ahogy a Jakab Péter elleni szivárogtatás során sem az Etikai Bizottság tagjai voltak jelen az elnökségi üléseken, hanem Potocskáné Kőrösi Anita” – tette hozzá.

Molnár azt kéri az Etikai Bizottságtól, hogy a lehető legalaposabban vizsgálja ki, Potocskáné Kőrösi Anita összejátszik-e a Fidesszel, és amennyiben bebizonyosodik, hogy igen, szeretné, ha kizárnák a pártból.

„Az eljárás lefolytatásáig pedig függesszék fel minden, pártban betöltött pozíciójából” – zárta.

NYITÓKÉP: Jakab Péter Facebook-oldala

Cserdi Dóra
Cserdi Dóra újságíró

Szerkesztő-újságíró.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek