Gyurcsány egyszerre szólta le Orbán kormányát és Dobrev főztjét

Szerző: Balogh Gábor
2022.08.02. 13:51

Terjedelmes gasztro-világnézeti eszmefuttatással jelentkezett Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc, melyből kiderül, hogy Orbán Viktor rossz vezető, Dobrev Klára pedig rossz szakács.

Gyurcsány egyszerre szólta le Orbán kormányát és Dobrev főztjét

A DK elnöke szerint a „sikeres történelmi rendszerhez” „kenyér és elvek” is kellenek. A demokrácia pedig azért jó, mert, „a szabadság nem a betevő falat, hanem annak meglétét minden más rendszernél szignifikánsan nagyobb valószínűséggel garantáló előfeltétel”.

„Van egy közös tapasztalatunk: bizonyos receptekből jó vacsora lesz” – ugrik át a gasztronómia terepére Gyurcsány, hozzátéve, hogy azért „vannak kivételek”. Például a felesége, aki „egyszer már főzött valami ehetőt”, de

„a főzést például közös és hosszú tapasztalatunk alapján a legkisebb gyerekünk se bízza rá”.

A volt miniszterelnök szerint Orbánnak még a receptje se volt jó, de „addig működött, amíg ki nem ürült a spájz és volt mit enni”. Ősszel viszont „sok üres pénztárca és tányér lesz”, és akkor már nem segít majd a kormányon az ideológia.

A befejezés a szokásos gyurcsányi jóslat: „Közelít a vég.”

NYITÓKÉP: Gyurcsány Ferenc főz

FOTÓ: Gyurcsány Ferenc Facebook-videója

Balogh Gábor
Balogh Gábor Az Azonnali újságírója

Kismartontól Gyimesbükkig, Árvától Pancsováig, a Scootertől a Slayerig, az Ismerős Arcoktól a Honeybeastig, Nyirőtől Spiróig, Reményik Sándortól Závada Péterig, az öreg Jászi Oszkártól a fiatal Szekfű Gyuláig, az Újpesttől...csak az Újpestig.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek