Zelenszkij: az oroszoknak nincs esélyük megnyerni a háborút

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.08.01. 08:21

Az ukrán elnök reagált arra, hogy egy rakétatámadásban meghalt a legnagyobb gabonaexportőr vállalat vezetője.

Zelenszkij: az oroszoknak nincs esélyük megnyerni a háborút

Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij legújabb beszédében kijelentette, hogy Oroszországnak nincs esélye megnyerni a háborút, és az ukránok ugyanis erősebbek az orosz rakétáknál.

„Ma volt az egyik legbrutálisabb támadás Mikolajiv és a régió ellen az egész háborús időszak alatt. Több tucat lövedék és rakéta csapódott be, a megszállók lakóépületeket, iskolákat, egyéb szociális infrastruktúrát és ipari létesítményeket sújtottak. Az orosz támadás életétét vesztette Olekszij Vadaturszkij és felesége, Rajsa, az egyik legnagyobb ukrán mezőgazdasági vállalat, a Nibulon, alapítója. Őszinte részvétünk a Vadaturszkj házaspár hozzátartozóinak és barátainak” – mondta Zelenszkij.

„Pontosan ilyen emberek, ilyen vállalatok, Ukrajnánk a déli része garantálta a világ élelmezésbiztonságát. Ez így volt és mindig is így lesz. Az orosz terroristák ne is reménykedjenek abban, hogy lerombolhatják Ukrajna társadalmi és ipari potenciálját”.

„A mi képességeink kategorikusan erősebbek, mint Oroszország rakétái és lövedékei”

– mondta Zelenszkij.

Volodimir Zelenszkij kijelentette, hogy Oroszországnak nincs esélye megnyerni a háborút. „Most az orosz hadsereg megpróbálja megerősíteni pozícióit a megszállt területeken hazánk déli részén. A keletről érkező orosz erők egy része délre, a Herszon és a Zaporizzsja régióba vonul. De ez nem segít rajtuk. Egyetlen orosz támadás sem marad válasz nélkül. Az ukrán fegyveres erők készek reagálni a megszállók bármilyen új tevékenységére. Stratégiailag Oroszországnak nincs esélye a háború megnyerésére. És ellen kell állnunk, hogy a terrorista állam még taktikai szinten is érezze vereségét. Ellen kell állnunk délen, keleten, mindenhol. Őrizzük meg egységünket, ne csak a győzelemig, hanem utána is, hogy helyreállítsuk mindazt, amit a megszállók elpusztítottak. Azt hiszem, mindezt meg fogjuk tenni” – tette hozzá az ukrán elnök.

NYITÓKÉP: Volodimir Zelenszkij/Facebook

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek