Több jel is arra mutat, hogy a kaposvári polgármester szerint rá nem vonatkozik a KRESZ

Szerző: Aradi Péter
2022.08.01. 15:25

Biztos meg tudja magyarázni.

Több jel is arra mutat, hogy a kaposvári polgármester szerint rá nem vonatkozik a KRESZ

A kirobbanthatatlan fideszes polgármester, Szita Károly július 31-én, vasárnap egy fotó tanúsága szerint nemcsak, hogy egy sárgán felcsíkozott területre parkolt a hivatali autójával, amikor a kaposvári kórházba látogatott, de rögtön két mozgáskorlátozottat szállító jármű elől is

sikerült elvennie a területet,

mert a kocsi mellett már nem fértek volna el. Ha mégis, nem tudtak volna kiszállni belőle. 

A szemtanú szerint Szita vezette a kocsit. A férfi azt is megjegyzi, hogy a sárga felfestés már 30-40 évvel ezelőtt is gépjármű elől elzárt területet jelentett, és legjobb tudomása szerint a jelzés jelentése azóta sem változott.

A KRESZ szerint az útburkolati jellel jelzett területeket szabadon kell hagyni.

A kpsvr.hu úgy tudja, nem ez volt az első eset, hogy Szita szabadon értelmezte volna a parkolással kapcsolatos jelzéseket, és ráállt volna a sárgával felfestett területre.

A polgármester autóját június 15-én szintén lefényképezték, amikor is megint csak úgy parkolt, hogy akik kerekesszéket használnak, azok

egyik oldalról sem tudjanak mellé parkolni.

A sárga csíkozott terület ugyanis pont azért van felfestve, hogy több helye legyen a mozgáskorlátozott személynek kiszállnia a gépjárműből.

A lap megjegyzi, hogy tudomásuk szerint kiváló egészségnek örvend, határozottan nem mozgáskorlátozott, nincsen mozgáskorlátozott igazolványa, amivel jogosan használhatná a parkolót, már ha egyáltalán beletalálna.

A bravúros parkolásról készült nem kevésbé csodás fotókért kattintson ide.

Ha mindez nem lett volna elég, Szita Károly még áprilisban azután lépett be a donneri Szent Kereszt templomba, ha úgy tetszik, Isten házába, hogy nem kizárt, hogy vétkezett.

A polgármester ugyanis a templom előtt kiépített

buszöbölben parkolta le az autóját,

bár nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy hogy szabályos, vagy szabálytalan volt-e a parkolás.

Az is kérdéses, hogy közérdekből vagy magánérdekből volt-e a templomban.

NYITÓKÉP: knerri61 / Pixabay

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek