Nem veszi fel fizetése harmadát az érdi polgármester

Szerző: Balogh Gábor
2022.07.31. 09:06

Csőzik László év eleje óta nem veszi fel fizetésemelését.

Nem veszi fel fizetése harmadát az érdi polgármester

A megyei jogú város első embere és alpolgármesterei minden hónapban mintegy 350 ezer forintot hagynak a közös kasszában – derül ki Csőzik Facebook-bejegyzéséből.

Az Országgyűlés decemberben döntött arról, hogy 30 százalékkal megemelik a településvezetők fizetését, fedezetet azonban nem nyújtottak mellé. Érd polgármestere – több ellenzéki kollégájához hasonlóan - elutasította az emelést, amelyet nem is terjesztett a képviselő-testület elé.

A bejegyzésben Csőzik arról is ír, hogy ötből négy munkanapon kerékpárral jár dolgozni, és lecserélte az előző vezetés által használt autókat is. Két éve a pályázaton nyert „luxus elektromos terepjáró” helyett két e-Golfot hívtak le. A polgármester sokáig egy 11 éves KIA-val, az elmúlt hónapban pedig egy 5 éves Skoda Kodiaq-kal járt.

NYITÓKÉP: Csőzik László sajtótájékoztatón 2022. júliusában

FOTÓ: Csőzik László Facebook-oldala

Balogh Gábor
Balogh Gábor Az Azonnali újságírója

Kismartontól Gyimesbükkig, Árvától Pancsováig, a Scootertől a Slayerig, az Ismerős Arcoktól a Honeybeastig, Nyirőtől Spiróig, Reményik Sándortól Závada Péterig, az öreg Jászi Oszkártól a fiatal Szekfű Gyuláig, az Újpesttől...csak az Újpestig.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek