Vége a benzinársapkának a vállalkozók számára

Szerző: Kósa András
2022.07.30. 11:13

Felszabadítja a kormány a stratégiai kőolajkészletek egy részét.

Vége a benzinársapkának a vállalkozók számára

A MOL elnök-vezérigazgatója arról tájékoztatta a kormányt, hogy karbantartás miatt leállítják a százhalombattai finomítót, márpedig ez fedezi az ország üzemanyag szükségletének 100%-át.

A háborús szankciók miatt egekben a kőolaj és a földgáz ára, és senki nem tudja garantálni, hogy az import biztos lesz, emiatt a stratégiai olajkészletek teljes felszabadítása se lehetséges. De a készletek egynegyedét feloldják, ez a hazai igények egy részének kielégítésére elegendő, de a többit importból kell fedezni.

A megmaradó készletek csak a lakossági fogyasztásra elegendőek, ezért a 480 forintos árat csak a magántulajdonú autókra, traktorokra és taxikra tartják fent a jövőben.

Augusztusban 184 millió liter dízelolajat és benzint szabadítanak fel, ez a készletek negyedét jelenti.

A kormány döntött a lignittermelés újraindításáról és szeretnék a barnakőszén bányászatot is újraindítani.

A kormány be fogja tartani az Európai Unió új szabályát a gázfelhasználás 15 százalékos csökkentéséről. Gulyás Gergely szerint Magyarország képes lesz erre, bár az intézkedéssel nem értenek egyet.

Gulyás Gergely megerősítette lapunk korábban közölt információját,

miszerint a kormány szeretné a diplomás átlagbér 80 százalékára emelni a pedagógus béreket.

Gulyás Gergely szerint nem igaz, hogy Magyarországon a legmagasabb a gáz ára.

Az EBESZ jelentését üdvözli a kormány, szerinte ebből az derül ki, hogy a szervezet szerint tisztességes, jól lebonyolított választás volt.

Gulyás Gergely szerint még más területeken is engedhetnek az Európai Bizottságnak.

Gulyás Gergely szerint az ország tűzifatermelése biztosított. Az állami gazdaságok adják a termelés 55%-át, őket utasították a kitermelés fokozására. A tűzifára viszont nem terveznek árstopot bevezetni.

Szeptemberben születhet majd döntés arról, hogy mely tervezett beruházásokat halasztanak el.

Gulyás Gergely megismételte, hogy Orbán Viktor Tusnádfürdőn a magyar kultúra homogenitásának megőrzéséről beszélt, amikor a fajkeveredés elutasítását említette.

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek