Az oroszok szerint úgy halt meg 50 ukrán fogoly egy ukrán rakétatámadásban, hogy orosz őreiknek a haja száluk sem görbült

Szerző: Kósa András
2022.07.30. 20:46

Az ukrán hadifoglyok még szombaton haltak meg egy az oroszok és az ukránok által is letagadott állítólagos rakétatámadásban, a szakadár Donyecki Népköztársaság szóvivője nem adott magyarázatot arra, hogyan történhetett, hogy közülük senkinek nem lett semmi baja.

Az oroszok szerint úgy halt meg 50 ukrán fogoly egy ukrán rakétatámadásban, hogy orosz őreiknek a haja száluk sem görbült

Csak annyi biztos, hogy a szakadár Donyecki Népköztársaságban fekvő Olenyivkában szombaton ötven ukrán hadifogoly – a hírek szerint az Azov zászlóalj tagjai – meghalt egy börtönben, amit rakétatámadás ért.

A két fél egymást vádolta, az ukránok szerint valójában az orosz hadsereg akarta eltüntetni annak a nyomát, hogy

szervezetten meggyilkolták az ukrán foglyokat,

az oroszok azt mondták, egy az Egyesült Államok által adományozott HIMARS-ról érkezett a rakéta.

Tény, hogy a Donyecki Népköztársaság szóvivőjének magyarázata nem segít hitelesebbé tenni az orosz narratívát, miszerint ukrán rakétatámadás történt.

Hiszen az alábbi videóban a szóvivő arról beszél, hogy bár ötven ukrán fogoly valóban meghalt és másik 71 megsebesült, de csodával határos módon az orosz őrök közül senkinek nem lett semmi baja.

NYITÓKÉP: Rakéta indítása egy HIMARS-ról, fotó Amerikai Védelmi Minisztérium, Rawpixel

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek