A Fideszben idegen kultúrájúnak tartott nigériai Esiti Magyarországért játszott Pozsonyban Kubatov Gábor szerint

Szerző: Kósa András
2022.07.30. 19:03

Összesen három csapat állt fel nulla darab hazai mezőnyjátékossal a legutóbbi európai kupafordulóban, az egyik a Ferencváros volt a Slovan Bratislava ellen.

A Fideszben idegen kultúrájúnak tartott nigériai Esiti Magyarországért játszott Pozsonyban Kubatov Gábor szerint

Roppant álszentnek tűnik a Ferencváros elnökének legújabb megnyilvánulása a Fidesz hivatalos kommunikációja és Orbán Viktor tusnádfürdői beszédének fényében. Ismert, hogy a miniszterelnök „idegen fajúak keveredéséről” beszélt, ami náci szóhasználat, a felháborodás hatására

Orbán Viktor néhány nap múlva Bécsben el is ismerte, hogy „félreérthetően” fogalmazott,

azóta a hivatalos narratíva ismét az a kormánypártban, hogy a „kultúrák keveredése” nem kívánatos, ezért nem akarnak bevándorlókat látni az országban.

Ehhez képest az FTC nigériai idegenlégiósa, aki csak idén jött Magyarországra, Kubatov Gábor szerint „Magyarországért” játszott.

Fotó: Kubatov Gábor Facebook

Természetesen nincs okunk kételkedni abban, hogy a nigériai Anderson Esiti

Portugália, Belgium és Görögország után (eddigi klubjai: Estoril Praia, Gent, PAOK Szaloniki) jelenleg Magyarországért játszik,

de Kubatov Gábor véleménye azért érdekes lenne az ügyben.

A Focibolond Facebook oldal egyébként megnézte, hogy a legutóbbi kupafordulóban melyik európai csapatban hány hazai mezőnyjátékos volt a kezdőben. Három olyan együttes szerepelt, amelyikben egy sem:

a moldáv Sheriff Tiraszpol, a görög Arisz Szaloniki és az FTC.

Ehhez képest például a román együttesekben mindegyikben volt legalább öt hazai játékos, a cseh Viktoria Plzen kilenc, az Eszék nyolc, a Velez Mostar hét saját nemzetiségű játékossal kezdett.

NYITÓKÉP: Anderson Esiti Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek