Szabadságra megy Orbán Viktor

Szerző: Kósa András
2022.07.30. 08:01

Hétfőtől nem dolgozik a miniszterelnök – tudta meg több forrásból az Azonnali.hu. Havasi Bertalan sajtófőnök (szokás szerint) nem reagált megkeresésünkre.

Szabadságra megy Orbán Viktor

Idén a szokásosnál némileg korábban megy szabadságra Orbán Viktor, a kormányfő hétfőtől utazik el egy vagy két hétre – értesült az Azonnali több forrásból. (Abban információink eltértek, hogy milyen hosszú lesz a szabadság időtartama.)

A kormányfő általában augusztus közepét-végét választja pihenésül, lapunk például két éve írta meg, hogy bár akkor Orbán Viktor arra bíztatta a koronavírus miatt megroggyant idegenforgalom miatt a magyarokat, hogy

„idén több Balaton, kevesebb Adria”,

azért ő mégis egy vitorláson töltötte a nyaralását a dalmáciai Hvar szigeténél. (A hajót egy hétre 2500-300 euróért lehetett akkor kibérelni.)

A miniszterelnök egyébként az utóbbi években szinte mindig az Adriát választja szabadsága színhelyéül, egyik rádióinterjújában el is mondta, hogy szerinte

„a magyar ember olyan, hogy ha évente egyszer nem látja a tengert, börtönben érzi magát”.

Így valószínűleg most is az Adria lesz a cél, bár júniusban kisebb diplomáciai vihart kavart, amikor Orbán Viktor az Adriára utalva arról beszélt, hogy a magyaroknak is volt tengere, csak elvették tőlük. Ekkor egy horvát étteremben ki is írták, hogy magyarokat nem szolgálnak ki, de mint később kiderült, a tulajdonos ezt viccnek szánta.

Az ügyben természetesen kerestük Havasi Bertalan sajtófőnököt, de nem válaszolt.

Egy forrásunk szerint egyébként már a miniszterelnök bécsi látogatása is inklább egy jó hangulatú kirándulásra, mint munkamegbeszélésre emlékeztetett, erről hétfőn közöl exkluzív részleteket az Azonnali.

NYITÓKÉP: Orbán Viktor Dalmáciában, fotó: Orbán Viktor Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek