Sebastian Vettel kihívta maga ellen Varga Juditot

Szerző: Aradi Péter
2022.07.29. 10:16

Vajon erre mit lép Magyarország igazságügyi minisztere?

Sebastian Vettel kihívta maga ellen Varga Juditot

A négyszeres világbajnok Forma-1-es pilóta, Sebastian Vettel a 2021-es Magyar Nagydíj előtti sajtótájékoztatón kritizálta a magyar kormányt, amiért olyan törtvényt fogadtak el az Európai Unión belül, amely a kritikusai szerint, amilyen tehát Vettel is,

hátrányosan megkülönbözteti az LMBTQ közösséget.

A motorsport.com beszámolója szerint Vettel arról beszélt, hogy szerinte mindenkinek szabadon kéne megválasztania azt, mit szeretne kezdeni magával, és nyomasztónak tartja, hogy egy olyan ország, amelyik az Európai Unióban van, ilyen törvényt hozott.

„Szerintem már rengeteg lehetőségünk lett volna arra, hogy tanuljunk a múltból, és egyszerűen nem értem, hogy miért okoz még most is problémát az, hogy

hagyjuk az embereket élni, ahogyan ők akarnak,

azt szeretni, akiket ők akarnak, élni és élni hagyni” – magyarázta a pilóta.

Vettel azután reagált egyébként, hogy Lewis Hamilton az Instagramján elfogadhatatlannak, gyávának és félrevezetőnek nevezte a kormányt, amiért meghozta a törvényt. Vettel aztán „same love”, vagyis „ugyanaz a szerelem„ feliratú, szivárványos pólóban ment a Magyar Nagydíjra.

Bár Vettel kritikáira már nem reagált, Hamilton posztját

nem hagyta válasz nélkül Varga Judit, igazságügyi miniszter,

aki Facebookon azt írta, sajnálattal látta, hogy Lewis Hamilton is csatlakozott a gyermekvédelmi törvényünket támadó nemzetközi fake news-gyártók táborához, valamint azt javasolta neki, hogy mielőtt butaságokat állít, olvassa el a magyar gyermekvédelmi törvényt. 

„A cipész maradjon a kaptafánál, a Forma 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél.”

A motorsport.com most megkérdezte Vettelt, mit gondol Varga tavalyi megjegyzéséről.

„Nyilvánvalóan ezt egy olyan ember mondja, aki parancsolgat másoknak és megmondja, hogy mit csináljanak az emberek. Ezért nem meglepő, hogy

az ő szemében nem emberek vagyunk, hanem csak autóversenyzők.

Szóval ő azt gondolja, hogy csak versenyeznünk kellene, ahogy a rendőröktől is valószínűleg azt várja, hogy azokat tartóztassák le, akik szerinte letartóztatást érdemelnek."

NYITÓKÉP: Varga Judit / Facebook

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek