Videó: élőben hangzott el a közmédiában, hogy „Orbán Viktor hazudik”

Szerző: Kósa András
2022.07.28. 13:19

Várjuk, mikor hívnak legközelebb DK-s képviselőt az M1 élő adásába újra.

Videó: élőben hangzott el a közmédiában, hogy „Orbán Viktor hazudik”

Arató Gergely volt ma reggel az M1 vendége, aki a DK frakcióvezetője, ilyenre már évek óta nem volt példa. A műsorvezető a kőbányai egyéni képviselőt a kerületi utcák tisztaságáról akarta kérdezni, de Arató Gergely természetesen kihasználta a lehetőséget és arról kezdett beszélni, hogy a kormány feladta a rezsicsökkentést, miközben

„Orbán Viktor még mindig arról hazudik, hogy megvédték azt”,

hiszen a gáz és a villany ára is többszörösére emelkedik majd.

A műsorvezető ezután azt mondta, a Gyurcsány-kormány tagjajként „önöknek is kellett fájdalmas intézkedéseket hozniuk egy válsághelyzetben”, például a gáz árának háromszori megemelésével, mire Arató Gergely azt mondta, ez így volt, de ők nyolc év alatt emeltek háromszor, most

a kormány egy hónap alatt emeli drasztikusan a rezsiárakat.

Ezután kisebb polémia alakult ki, hogy valóban az átlagfogyasztásig marad-e az alacsonyan tartott rezsiár, a riporter szerint természetesen igen, de Arató Gergely szerint a kormány ebben is hazudik, mert pont úgy számolták ki az átlagot, hogy a választókerületében például alig van család, aki ez alatt fogyasztana.

Majd azt mondta, mivel a kormány fő ígérete volt, hogy megvédik a rezsicsökkentést, és nem tették meg, ezért a kormány megbukott.

Ezután Arató Gergely azt firtatta, miért nem lehet tudni, hogy mennyiért vesszük a gázt Oroszországból, amire a válaszoló szerepébe tolt műsorvezető nem tudott válaszolni. A vita éles volt, de mindvégig kulturált mederben maradt azért.

NYITÓKÉP: Arató Gergely Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek