Hajnalig tart nyitva Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége a fradisták kedvéért

Szerző: Fekő Ádám
2022.07.27. 17:51

Szijjártó Péter Facebookon üzente meg, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a bajba került szurkolókra.

Hajnalig tart nyitva Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége a fradisták kedvéért

Minden jel szerint felkészült a magyar külügy is arra, hogy esetleg balhé lesz a szerda esti Slovan Bratislava-Ferencváros Bajnokok Ligája-selejtezőn, legalább is erre utal, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter Facebookon üzent a valamivel több, mint ezer szurkolónak:

„A Slovan-Ferencvárosi Torna Club mérkőzésre Pozsonyba érkező magyar szurkolók segítése érdekében Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége a mérkőzés ideje alatt és egészen hajnalig folyamatosan ügyeletet tart fenn. Az ideiglenes ügyvivő a mérkőzés helyszínén tartózkodik, a Konzuli Szolgálat magyar és szlovák nyelven beszélő munkatársai pedig folyamatos telefonos ügyeletet tartanak” 

 üzente a politikus, azt kérve, vigyázzanak magukra a szurkolók.

Szijjártó aggodalmának persze van előzménye, hiszen harminc évvel ezelőtt épp egy Slovan-Fradi meccsen verték szét módszeresen a magyar szurkolókat a szlovák rendőrök, ami a szlovák nacionalizmus izmosodása mellett az országban élő magyar kisebbség helyzetével kapcsolatban sem volt túl jó üzenet.

A balhé után szlovák szurkolók nem is mertek elutazni a budapesti visszavágóra, most viszont Pozsonyban van a második meccs. A budapesti találkozó komolyabb balhé nélkül zajlott le, ahogy egyelőre most is csak céltalanul várakozó vagy sétálgató futballhuligánokról lehetett hallani azon túl, hogy a pozsonyiak ezzel a drapériával várták a vendégeket.

Azt üzenik, hogy Attila a hun valójában homoszexuális volt

Azt üzenik, hogy Attila a hun valójában homoszexuális volt

Fotó: Ultras Slovan / Facebook

A meccs amúgy 20:30-kor kezdődik, első meccsen produkált győzelme miatt most a Ferencvárosnak mindenképp győznie kéne a továbbjutáshoz.

KIEMELT KÉP: Szijjártó Péter / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek