A világ egyik leghíresebb fotósa készített képeket Zelenszkijékről

Szerző: Fekő Ádám
2022.07.27. 13:00

Az amerikai Vouge következő címlapján Olena Zelenszka lesz, de az ukrán elnök is feltűnik a sorozaton.

A világ egyik leghíresebb fotósa készített képeket Zelenszkijékről

Az ukrajnai elnök, Volodimir Zelenszkij nemzetközi mítosza úgy tűnik, nagyrészt csúcsra él: felesége, Olena Zelenszka az amerikai divat-életmód magazin, a Vouge címlapjára kerül. Az ország First Ladyje az indoklás szerint a háború egyik kulcsszereplőjévé vált, mint frontvonalbeli diplomata, az érzelmi áldozatok arca. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Vogue (@voguemagazine) által megosztott bejegyzés

Zelenskát nem akárki fotózta, hanem a tulajdonképpen a műfaj egyik atyaúristene, Anne Leiboviz utazott Kijevbe hozzájuk. A házaspárról közös fotók is készültek, de a címlapon csak a feleség ül.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Vogue (@voguemagazine) által megosztott bejegyzés

Természetesen beszélgettek is, a cikket ide kattintva lehet elolvasni: ebben elmonda Zelenszka, hogy Bucsa után döbbentek rá, hogy itt mindannyiuk kiirtása a cél, de arról is beszélt, hogy nem akart Washingtona utazni inkognitóban sem.

Minden jel szerint a Nyugat felé folytatott kommunikációs háborút Ukrajna nyerte: az országát az orosz támadás ellenére el nem hagyó Zelenszkij képe épp úgy égett bele az emberek fejébe, mint a közösségi médiában rendre felbukkanó (sokszor amúgy kamu) videók, amik a lehetetlen helyzetben is vigyorgó, de kőkemény ukrán katonákat mutatják. Az elnök és felesége tulajdonképpen popkulturális ikonná vált az interneten.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Vogue (@voguemagazine) által megosztott bejegyzés

A világ egyik legfontosabb újságának volt orosz kiadása is, de a háború miatt ők is kivonultak az országból, bár ő maguk sem tudtak volna Vlagyimir Putyinról hasonlót készíteni, ugyanis az orosz elnök magánéletéről szinte semmit nem lehet tudni: annyi biztos, hogy 2014 ben húsz év után vált el feleségétől, akitől legalább két gyereke született.

KIEMELT KÉP: Vouge

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek